Έρχονται τα ηλεκτρικά Volkswagen GTX!


Τα GTX εντάσσονται στο πλαίσιο της ονοματολογίας που δίνει η γερμανική εταιρία στις εκδόσεις επιδόσεων των μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/12/2019

Το Crozz παραγωγής θα είναι ένα από τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα «φορέσει» τα λογότυπα GTX στην top έκδοση ισχύος του. Τα GTX θα αφορούν αποκλειστικά στα μοντέλα της Volkswagen μηδενικών ρύπων και έχουν την λογική των παραδοσιακών σημάτων GTI (για τις εκδόσεις βενζίνης), GTD (για τις diesel) και GTE (για τις plug-in υβριδικές).

H Volkswagen δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ποιο μοντέλο θα έχει την τιμή να είναι το πρώτο που θα εμφανισθεί με τα λογότυπα GTX. Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό ίσως να μην είναι το ID.3, αλλά το ID.5 το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και θα παρουσιαστεί το 2021.

Πέρα από την αύξηση ισχύος, η οποία πιθανότατα θα προκύπτει από τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα (εξού και το Χ), τα GTX θα ξεχωρίζουν από τις βασικές τους εκδόσεις χάρη σε στιλιστικές αναβαθμίσεις για πιο σπορ εμφάνιση και φυσικά αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Στις τελευταίες θα περιλαμβάνεται και η πιο σφιχτή ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ θα υπάρχει και λειτουργία boost για μέγιστη απόδοση ισχύος και για συγκεκριμένο διάστημα. Αλλά κάτι τέτοιο ίσως και να το δούμε στις ακόμη πιο ισχυρές ηλεκτρικές εκδόσεις αφού ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το λογότυπο R!