Εθελοντική ομάδα στην Ουκρανία μεταμορφώνει pick-up σε... άρματα μάχης (photos)


Η εθελοντική ομάδα Car4Ukraine στέκεται στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού και μετατρέπει pick-up σε οχήματα μάχης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CAR4UKRAINE
  • 22/10/2022

Η Car4Ukraine είναι μία εθελοντική ομάδα που δρα για την καταπολέμηση του πολέμου που μαίνεται ακόμα στην Ουκρανία, μετατρέποντας pick-up φορτηγά σε οχήματα πολέμου και ανεφοδιασμού. Τα μέλη της έρχονται από την Ουκρανία, το Ην. Βασίλειο και την Αμερική, και έχουν ήδη παραδώσει στον ουκρανικό στρατό 125 οχήματα.

Η ουμανιστική βοήθεια που προσφέρει η ομάδα είναι σημαντική, καθώς τόσο ο ουκρανικός αλλά και ο ρωσικός λαός και στρατός έχουν δεχτεί σοβαρές απώλειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Τα οχήματα που μετατρέπονται σε άρματα μάχης είναι κυρίως φορτηγά και pick-up, με την ομάδα να εργάζεται πάνω σε ακόμα 31 οχήματα που σύντομα θα είναι έτοιμα να παραδωθούν και αυτά στις ουκρανικές δυνάμεις.

Για την προετοιμασία των οχημάτων, οι μηχανικοί της ομάδας εστιάζουν στην ενίσχυση του αμαξώματός του, προκειμένου να αντιστέκεται σε ολμοβόλα, οβίδες και βλήματα, ενώ μία βάση προστίθεται στο πίσω μέρος, ή την καρότσα του, για την τοποθέτηση πολυβόλου ή αντιαρματικών όπλων.

Η Car4Ukraine δημιουργήθηκε από τον 25χρονο Ουκρανό αθλητικό αναλυτή και δημοσιογράφοIvan Oleksii, ο οποίος τόνισε ότι το πιο σημαντικό βήμα του εγχειρήματος της ομάδας είναι η τοποθέτηση μιας δεύτερης στρώσης μετάλλου στο αμάξωμα του οχήματος, το οποίο έχει αποδειχτεί ήδη θαυματουργό στο να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές.

«Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που το όχημα υπέστη βλάβη, όμως κατάφερε να προστατεύσει τους στρατιώτες και να σώσει ζωές. Ήθελα να δημιουργήσω αυτό το πρότζεκτ γιατί έχει πολύ άμεσο αντίκτυπο. Αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, το τροποποιείς, το ενισχύεις και καις ένα ρωσικό τανκ,» είπε ο Oleksii, του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε ρωσικό έδαφος.

Όταν ερωτήθηκε για την υγεία των κοντινών του προσώπων, ο 25χρονος είπε ότι όλοι είναι αρτιμελείς, και ότι αν υπάρξει η δυνατότητα να εκκενώσουν την περιοχή, θα το κάνουν.