Ετοιμάζεται ειδική Porsche 911 GT3 με 540 PS! (photos)


Μία μικρή εταιρεία ονόματι Feuerbach ετοιμάζει μία ειδική Porsche 911 GT3, που φέρει την επωνυμία GTL Coupe.

  • 9/8/2022

Η Feuerbach είναι μία νεότευκτη εταιρεία, καθώς ιδρύθηκε το 2019 από τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan Europe, Christopher Reitz.

Ο Reitz είναι -μεταξύ άλλων- κι εγγονός του Ferdinand Porsche, οπότε η κατασκευή μίας ειδικής έκδοσης ενός εκ των απογόνων των δημιουργημάτων του παππού του έμοιαζε σαν μία καλή ιδέα, ως ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά του.

Πρόκειται για τη Feuerbach Porsche GTL Coupe. Θα βασίζεται στη γενιά 997 της 911 GT3, καθώς θα φέρει το ίδιο σασί, αλλά το αμάξωμα θα αποτελεί δημιούργημα της σχεδιαστικής ομάδας της Feuerbach στη Βαρκελώνη.

Οι πρώτες ψηφιακές εικόνες φανερώνουν ένα αρκετά επιθετικό look για τη GTL Coupe, που θα φέρει μοναδικά, LED φώτα στο πίσω μέρος και κάλυμμα κινητήρα αντί για παράθυρο, καθώς και διαχύτη από ανθρακόνημα.

Στην «καρδιά» της θα βρίσκεται ένας νέος, χειροποίητος κινητήρας χωρητικότητας 4.3 L, ατμοσφαιρικός, με απόδοση 540 PS στις 8.500 rpm. Η ισχύς θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων, είτε μέσω ενός PDK, αμφότερα χειροποίητα από έναν προμηθευτή της Porsche του οποίου η ονομασία δεν αναφέρεται.

Η μόνη ξεκάθαρη φωτογραφία του αυτοκινήτου είναι αυτή που δείχνει το εσωτερικό, από την θέση του οδηγού, και δείχνει πως έχει τοποθετηθεί αρκετό ανθρακόνημα σε διάφορα σημεία της καμπίνας, με τον εκάστοτε αγοραστή να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε τροποποιήσεις.

Η τιμή της Porsche GTL Coupe θα ξεκινά από τα 537.589 ευρώ.