Ετοιμάζεται «επιστροφή» για το θρυλικό FIAT 600, σε άλλη μορφή!


Πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι η FIAT σκοπεύει να δώσει το όνομα του «600» στο νέο SUV που θα παρουσιάσει το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: FIAT
  • 11/9/2022

Το θρυλικό Fiat 600, που παρουσιάστηκε από την ιταλική φίρμα το 1955 και κυκλοφόρησε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, δεν αποκλείεται να «επιστρέψει».

Ωστόσο, όχι στην μορφή του πολύ μικρού αυτοκινήτου πόλης (στη συνέχεια παρήχθησαν και μεγαλύτερες εκδόσεις, όπως η Multipla της βασικής φωτογραφίας άρθρου), αλλά ως ένα SUV της κατηγορίας Β. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Passione Auto Italiane, σύμφωνα με το οποίο η FIAT έχει ήδη αποφασίσει τη σχετική ονοματοδοσία.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας, μαζί με τα μελλοντικά Jeep και Alfa Romeo. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η παραγωγή του νέου Jeep Avenger, του FIAT 500 και της Lancia Ypsilon, αλλά ο ρυθμός παραγωγής των δύο τελευταίων αναμένεται να μειώνεται σταδιακά, ανοίγοντας το δρόμο για το νέο FIAT 600.

Το ιταλικό site επισημαίνει ότι το λογότυπο θα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του οχήματος, όπως συμβαίνει στα νέα 500 και 500x, ενώ θα έχει διαστάσεις ανάλογες με το Jeep Avenger. Αρχικά θα κυκλοφορήσει σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ αργότερα αναμένεται και ήπια υβριδική έκδοση με 3κύλινδρο κινητήρα 1,2 L.

Πρόσφατα εθεάθη στην Ευρώπη μια πλήρως καμουφλαρισμένη έκδοση του Opel Mokka και οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει ανέφεραν πως πρόκειται για το νέο SUV της FIAT που θα κυκλοφορήσει το 2023. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό, ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, είχε τονίσει σε συνέντευξή του σε ιταλικά ΜΜΕ ότι το 2023 θα παρουσιαστούν 2 νέα μοντέλα της FIAT, ένα SUV και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, που όλα δείχνουν ότι θα είναι το νέο Panda.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες των Ιταλών, τα πρώτα νέα FIAT 600 αναμένεται να κατασκευαστούν τον Οκτώβριο και η εμπορική του διάθεση προς τα τέλη του 2023, αν και ο Carlos Tavares είχε αφήσει να εννοηθεί ότι τουλάχιστον ένα από τα δύο νέα μοντέλα θα είναι έτοιμο στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Πηγή: Passione Auto Italiane