Έτοιμη η Aston Martin Valkyrie Roadster


Η Aston Martin θα παρουσιάσει μια ανοιχτή εκδοχή της Valkyrie στη γνωστή εκδήλωση «Pebble Beach Concours d’Elegance» με σκοπό να γιορτάσει τα 70 χρόνια από την εμπορική παρουσία της στη Βόρεια Αμερική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/8/2021

Η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα μια προσεκτικά επιλεγμένη φωτογραφία της Valkyrie Roadster, της ανοιχτής έκδοσης του hypercar μοντέλου της. Πρόκειται για ένα επετειακό όχημα το οποίο δημιουργήθηκε για να τιμηθεί η συμπλήρωση 70 χρόνων από την πρώτη πώληση αυτοκινήτου της βρετανικής εταιρείας στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Valkyrie Roadster θα είναι ένα όχημα το οποίο «επεκτείνει τις δυνατότητες επιδόσεων και δυναμικών χαρακτηριστικών που έχουν τα μοντέλα της εταιρείας». Ωστόσο, τα στελέχη της Aston Martin δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα εάν θα έχει αφαιρούμενη οροφή ή θα είναι μονίμως ανοιχτή. Αυτό αναμένεται να το δούμε στις 12 Αυγούστου όταν η εταιρεία θα παρουσιάσει το αυτοκίνητο σε μια ιδιωτική εκδήλωση, μία ημέρα πριν την επίσημη αποκάλυψή της στο Pebble Beach.

Η εφετινή χρονιά είναι μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών για τη βρετανική εταιρεία, καθώς ισχυροποιήθηκε η επιχειρηματική παρουσία της με την ουσιαστικότερη συμμετοχή της Mercedes-AMG στο μετοχικό σχήμα της, με τη εμπλοκή της στη Formula 1 και με την παρουσίαση της Valhalla (φωτογραφία επάνω).