Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Toyota RAV4 PHEV


Πριν από μερικούς μήνες η ιαπωνική εταιρία είχε παρουσιάσει την αμερικανική εκδοχή στο Los Angeles.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/1/2020

Τώρα, έφτασε η ώρα και η διαδικτυακή επίσημη παρουσίαση του μοντέλου όπως αυτό θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Το ο οποίο θα έχει την πλήρη ονομασία RAV4 Plug-In Hybrid και ουσιαστικά είναι αυτό που λέει και η επωνυμία του. Ένα υβριδικό που μπαίνει και στην πρίζα.

Πρακτικά η νέα έκδοση του RAV αποτελεί τη ναυαρχίδα της Toyota στην γηραιά ήπειρο και διαθέτει το πιο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα με δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης για περισσότερα από 60 km στον κύκλο WLTP. Αρκεί οι ταχύτητες να μην υπερβαίνουν τα 135 km/h.

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο 2.5 Hybrid Dynamic Force o οποίος συνδυαστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα αποδίδει 302 PS. Όσο για την επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h αυτή δεν διαρκεί πάνω από 6,2 sec με την εκπομπή CO2 να πέφτει σε επίπεδα ρεκόρ, σε μόλις 29 g/km.

Όπως και τα υπόλοιπα RAV4, έτσι και το PHEV βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K και την διαφορά κάνει η προσθήκη της μεγαλύτερης μπαταρίας. Για αυτό η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ έχει ψαλιδιστεί κατά 60 λίτρα (σε σχέση με το απλό RAV4) και μειώνεται στα 520 λίτρα.

Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν οι σχετικές hybrid λεπτομέρειες και λογότυπα που σηματοδοτούν την εν λόγω έκδοση με την διαθεσιμότητα του μοντέλου να ξεκινά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.