Έτοιμο το νέο VW Polo GTI!


Η VW προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του ανανεωμένου Polo GTI, με τα επίσημα teaser και τις φήμες να έχουν φουντώσει εδώ και καιρό. Τι νέο φέρνει το φρεσκαρισμένο «καυτό» Polo GTI.

  • 30/6/2021

Μετά από φημολογία πολλών ημερών και μερικές teaser φωτογραφίες, η VW προέβη σήμερα στην επίσημη αποκάλυψη του ανανεωμένου Polo GTI.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πιο "hot" Polo GTI δημιουργήθηκε πάνω στη βάση του ανανεωμένου νέου Polo. Φυσικά, δε λείπουν οι εξτρά πινελιές που το ξεχωρίζουν από τα «απλά» Polo και δίνουν τον GTI χαρακτήρα στην εμφάνισή του γερμανικού σουπερμίνι.

Χαρακτηριστικός είναι ο πιο επιθετικός προφυλακτήρας εμπρός, το λογότυπο GTI στη μάσκα, η κόκκινη λωρίδα που συνεχίζεται και μέσα στα φώτα τεχνολογίας IQ.Light LED matrix και πάνω από τα LED φώτα ημέρας (όπως και στο Golf GTI), αλλά και οι μεγάλες κόκκινες δαγκάνες στα φρένα πίσω από τις νέας σχεδίασης 17άρες ζάντες αλουμινίου.

Η VW δίνει προαιρετικά τη δυνατότητα να επιλέξουν οι αγοραστές την οροφή και τους καθρέπτες αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα, κάτι που δίνει μία έντονη αντίθεση στο νέο Polo GTI, ενώ τονώνει ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος οι σπορ πινελιές εντοπίζονται στο κόκκινο ακρωνύμιο GTI στο κέντρο της πίσω πόρτας και στις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Ο κινητήρας του νέου Polo GTI θα συνεχίσει να είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος 2λιτρος TSI που υπάρχει και στο υπάρχον μοντέλο και αποδίδει 200 ίππους και 320 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς υπεύθυνο είναι το γνωστό μας 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Η καμπίνα του νέου Polo GTI όπως είναι φυσικό θα εξοπλίζεται με όλες τις hi-tech τεχνολογίες της γερμανικής μάρκας, όπως είναι το Virtual Cockpit με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 8,0 ιντσών για το σύστημα infotainment. Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά τα εμβληματικά καρό καθίσματα με τις ραφές σε κόκκινο χρώμα, όπως και τα κόκκινα διακοσμητικά στο ταμπλό και στις χειρολαβές των θυρών.

Για πρώτη φορά μάλιστα στο Polo GTI κάνει πρεμιέρα η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης IQ.Drive Travel Asisst. Το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επεμβαίνει στα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης και του προσαρμοζόμενου Adaptive Cruise Control (ACC), παίρνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ταχυτήτες κίνησης από τα 0 έως τα 210 χλμ./ώρα.