Ιδού το νέο VW Polo GTI!


Το πρώτο επίσημο προσχέδιο του νέου Polo GTI έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen, αποκαλύπτοντας την εμφάνιση του κορυφαίου της σουπερμίνι.

  • 10/5/2021

Το πρώτο επίσημο προσχέδιο του νέου Polo GTI έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen, αποκαλύπτοντας την εμφάνιση του κορυφαίου της σουπερμίνι. Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Polo GTI θα γίνει στα τέλη Ιουνίου, και η έκδοση παραγωγής βασίζεται όπως είναι φυσικό στο πρόσφατα ανανεωμένο Polo.

Η λίμνη Wörthersee, θα ήταν κανονικά το σκηνικό της παρουσίασης του νέου Volkswagen Polo GTI, κάτι που έχει γίνει παράδοση για τους φίλους της μάρκας, που όμως είναι αδύνατο να συμβεί λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η έκδοση GTI εκφράζεται από τον δυναμισμό και τον εκφραστικό σχεδιασμό – τους παράγοντες επιτυχίας της έννοιας GTI διαχρονικά.

«Μία φορά GTI, για πάντα GTI»! Έτσι εκφράζουν οι οπαδοί των σπορ μοντέλων της Volkswagen με τα «μαγικά τρία γράμματα» την πίστη τους στην μάρκα. Η επιτυχία συνεχίζεται, με το νέο Polo GTI, που παραδοσιακά, είναι το πιο σπορ μοντέλο της γκάμας των Polo. Με δυνατό κινητήρα, σπορ πλαίσιο και εκφραστικό σχεδιασμό, ξεχωρίζει πραγματικά από το πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο turbo TSI, ο οποίος θα αποδίδει επιπλέον 10 ίππους, φτάνοντας τους 210.

Σχεδιαστικά, το Polo GTI ακολουθεί τη φιλοσοφία του αδελφού Golf GTI,  με τον επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα και την εισαγωγή με κυψελοειδές μοτίβο. Ακριβώς πάνω από τα οριζόντια LED φώτα ημέρας υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που συνεχίζει εντός των φωτιστικών σωμάτων και το χαρακτηριστικό λογότυπο GTI στη μάσκα. Η VW υπόσχεται ζάντες αλουμινίου ειδικά σχεδιασμένες για το GTI, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει διαχύτης, μία διακριτική αεροτομή και διπλές στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό θα βρούμε ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, τα γνωστά εμβληματικά καρό καθίσματα, ενώ ξεχωριστή νότα δίνουν οι ραφές (σε τιμόνι, επιλογέα, ταμπλό). Το Polo GTI βασίζεται στην πλατφόρμα  MQB A0, με τις διαστάσεις να είναι στα 4,05 μ. μήκος, 1,75 μ. πλάτος και 1,45 μ. ύψος. Το μεταξόνιο είναι στα 2,56 μ. και η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει τα 351 λίτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο VW Polo

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.