Έτοιμο το πρώτο Tesla Model 3 στην Κίνα


Το πρώτο Model 3 κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Tesla στη Κίνα, αποτελώντας την αρχή γι’ αυτό που ο Elon Musk θέλει να επιτύχει στην εγχώρια αγορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/11/2019

Η παρουσίαση του πρώτου Model 3 που κατασκεύασε η Tesla στο εργοστάσιό της το οποίο βρίσκεται στη Σαγκάη έγινε με κάθε επισημότητα. Προς το παρόν, η εταιρεία είναι σε θέση να παράγει μικρό αριθμό αυτοκινήτων, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις του αλλά και δεν έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες από την κινεζική κυβέρνηση για να το πραγματοποιήσει. Το πρώτο Model 3 που συναρμολογήθηκε στην ασιατική χώρα είχε αμάξωμα βαμμένο σε μπλε χρώμα και το λογότυπο της Tesla ήταν γραμμένο με κινεζικά γράμματα. Η εταιρεία, για να γιορτάσει το γεγονός, κάλεσε μικρό αριθμό δημοσιογράφων για να το οδηγήσουν.

Το «Gigafactory», όπως ονομάζει η Tesla τα μεγάλα σε διαστάσεις εργοστάσιά της, προς το παρόν μπορεί να κατασκευάσει μικρό αριθμό οχημάτων και λειτουργεί και με πειραματικό τρόπο για να διορθωθούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο της Tesla εκτός ΗΠΑ αλλά και το πρώτο παραγωγής αυτοκινήτων που ανήκει αποκλειστικά σε ιδιώτη, χωρίς τη συμμετοχή της κινεζικής κυβέρνησης, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα που υπάρχουν εκεί.