Έτσι θα μοιάζει η τρίτη γενιά του Volkswagen Tiguan (photos)


Μετά την πρώτη, μερική αποκάλυψη του νέου VW Tiguan, ανεξάρτητοι σχεδιαστές συγκέντρωσαν τα δεδομένα και μας δίνουν μια πρώτη γεύση του γερμανικού C-SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: kolesa.ru
  • 21/6/2023

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες για το Tiguan τρίτης γενιάς.

Οι φωτογραφίες αποκάλυπταν το SUV με ειδικό καμουφλάζ, για να κρυφτούν όσο περισσότερο οι λεπτομέρειες του σχεδιασμού του πριν την πλήρη αποκάλυψη, που θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο.

Το ρωσικό kolesa.ru συγκέντρωσε όλα τα σχεδιαστικά δεδομένα και ετοίμασε δύο renderings που επιχειρούν να παρουσιάσουν το μοντέλο όπως θα είναι όταν θα βγει το καμουφλάζ και θα φανεί στην ολότητά του.

Φαίνεται πως η τρίτη γενιά του Tiguan θα έχει μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία. Μπροστά, ξεχωρίζει η γραμμή που διατρέχει κατά μήκος τη μάσκα με το έμβλημα της VW στο κέντρο, σχεδιαστικό σήμα-κατατεθέν των αυτοκινήτων της μάρκας τα τελευταία χρόνια, με δύο μεγάλους αεραγωγούς χαμηλά δεξιά κι αριστερά.

Στο πλάι, τα φτερά πάνω από τους τροχούς είναι ελαφρώς φουσκωμένα, με δύο γραμμές που ξεκινούν από μπροστά κι από πίσω, αλλά καταλήγουν να σταματούν στη μέση της εμπρός και πίσω πόρτα κάθε πλευράς χωρίς να ενώνονται, να δημιουργούν ένα πιο άγριο look.

Πίσω, παρατηρεί κανείς έναν πιο περίπλοκο σχεδιασμό στα φώτα LED, με κοφτές γραμμές. Σύμφωνα με την VW, το νέο Tiguan θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την τρέχουσα γενιά, καθώς θα έχει μήκος αυξημένο κατά 32 mm, φτάνοντας τα 4551 mm, ενώ το ύψος θα φτάνει τα 1640 mm, με το πλάτος (1839 mm) και το μεταξόνιο (2681 mm) να παραμένουν ίδια.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο Tiguan θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB evo, άρα θα φέρει τεχνολογίες όπως ένα  ανεπτυγμένο σύστημα ενεργού ελέγχου ανάρτησης, αλλά και έκδοση plug-in hybrid με ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει ως και τα 100 km.

Στα της ανάρτησης, το γεγονός ότι θα είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη προσφέρει καλύτερη εμπειρία οδήγησης και περισσότερη άνεση, στα οποία θα συνεισφέρουν και το ηλεκτρικό κλείδωμα του διαφορικού και τα αμορτισέρ.

Στους κινητήρες, το Tiguan θα είναι διαθέσιμο με υπερτροφοδοτούμενους σύνολα βενζίνης (TSI), diesel (TDI), ήπια υβριδικούς turbo κινητήρες βενζίνης (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid).

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως από όταν έκανε ντεμπούτο το 2007, έχει καταγράψει περισσότερες από 7,4 εκατ. πωλήσεις, με αποτέλεσμα να αποτελεί το παγκόσμιο best-seller της φίρμας.