Έτσι θα μοιάζει το νέο KIA Sportage (photos)


Η KIA εξελίσσει την ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς SUV και οι σχεδιαστές του kolesa.ru μάς δείχνουν πώς θεωρούν ότι θα μοιάζει όταν παρουσιαστεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 20/3/2024

Η πέμπτη γενιά του KIA Sportage αποκαλύφθηκε το 2021, με το επιτυχημένο SUV να κλείνει και επίσημα τα 30 έτη ζωής το περασμένο καλοκαίρι και την κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία να το γιορτάζει με μία ειδική έκδοση.

Τώρα, η KIA εξελίσσει την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου και οι σχεδιαστές του ρωσικού μέσου kolesa.ru μάς δίνουν μία πρώτη γεύση για την εμφάνισή του. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα renders του Sportage που δημοσίευσαν βασίζονται σε κατασκοπευτικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτό, οι Κορεάτες έχουν υιοθετήσει μία φιλοσοφία που το φέρνει πιο κοντά στα υπόλοιπα μοντέλα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή της επικείμενης facelift έκδοσης παρατηρείται στο μπροστινό μέρος, όπου έχουν τοποθετηθεί μεγάλοι προβολείς με κάθετες λωρίδες LED στα πλαϊνά. Πάνω από τα φωτιστικά σώματα, αναμένεται να προστεθούν οριζόντιες μπάρες φωτός. Η μεγάλη γρίλια πρόκειται να διατηρηθεί, όπως και η χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα στο επάνω μέρος της.

Λίγες είναι οι πληροφορίες που έχουμε για το πίσω μέρος, όμως σίγουρο είναι ότι το Sportage θα λάβει νέα γραφικά στα φωτιστικά του σώματα, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει και η συνολική τους σχεδίαση, κάτι που θα συμβεί και με τον προφυλακτήρα.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες. Ωστόσο, η γκάμα της 5ης γενιάς περιλαμβάνει κινητήρες ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης και diesel, full hybrid και PHEV και μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο sedan της KIA δείχνει τις οθόνες του λίγες μέρες πριν την παρουσίαση (photos)

KIA EV3: Δείτε δύο πρωτότυπα του νέου SUV με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία (photos)

Πρώτη εμφάνιση για την «καυτή» GT έκδοση του επιβλητικού KIA EV9 (photos)