KIA EV3: Δείτε δύο πρωτότυπα του νέου SUV με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία (photos)


Το νέο compact SUV της KIA «τρέχει» για την παρουσίασή του. Εντοπίσαμε 2 πρωτότυπα που διέθεταν διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 5/3/2024

Εδώ και αρκετούς μήνες είναι γνωστό ότι η KIA ετοιμάζει μια ολοκαίνουρια ηλεκτρική προσθήκη στην γκάμα της. Πρόκειται για το νέο compact SUV, το οποίο «κατασκοπεύτηκε» για πρώτη φορά τον περασμένο Αύγουστο να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους.

Λίγους μήνες αργότερα - και συγκεκριμένα στα μέσα του Οκτωβρίου - οι Κορεάτες παρουσίασαν την Concept εκδοχή του στο πλαίσιο της πρώτης EV Day που διοργάνωσαν. Εκεί έγινε γνωστό και επίσημα ότι θα ονομάζεται EV3. Η ίδια η φίρμα το χαρακτήρισε ως ένα «ηλεκτρικό compact SUV που είναι ταυτόχρονα πρακτικό και απολαυστικό στην οδήγηση, προσφέροντας την τεχνολογία και τη σχεδίαση του EV9 σε συμπαγή μορφή».

Πλέον, οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται στις χιονισμένες περιοχές της Βόρειας Σουηδίας, τα οποία διέθεταν έντονο καμουφλάζ. Ακόμα και έτσι, όμως, δεν ήταν εφικτό να κρυφτούν δύο διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Η πρώτη και πιο εμφανής είναι η σχεδίαση των τροχών. Το ένα αυτοκίνητο διέθετε ίδιες ζάντες με αυτές που είχε το πρωτότυπο του περασμένου Αυγούστου, ενώ το άλλο εντελώς διαφορετικές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανένα εκ των δύο δεν διατήρησε το design των τροχών που είχε το concept car που παρουσιάστηκε τόσο στην EV Day όσο και αργότερα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles.

Η δεύτερη διαφορά εντοπίζεται στα εμπρός φώτα. Στο ένα πρωτότυπο τα φώτα ημέρας είναι τοποθετημένα σε κάθετη διάταξη, κάτι που δεν ισχύει στο άλλο. Βέβαια, το έντονο καμουφλάζ που καλύπτει το εμπρός τμήμα κρύβει την πλήρη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε πιο «αποκαλυπτικές» φωτογραφίες.

Συνολικά η σχεδίαση μοιάζει να απηχεί αρκετά αυτή του concept car, έστω και αν υπάρχουν ελαφρώς μικρότεροι τροχοί με πιο συμβατική πλαστική επένδυση γύρω από τους θόλους και μεγαλύτερα καπάκια καθρεπτών. Το καμουφλάζ είναι έντονο, οπότε δεν μπορούμε να δούμε περισσότερα στοιχεία.

Οι συνεργάτες μας είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν και φωτογραφία από το εσωτερικό, έστω και αν ένα πρωτότυπο ήταν σε κίνηση, οπότε η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Παρόλα αυτά μπορούμε να δούμε την ενιαία γυάλινη επιφάνεια που περιλαμβάνει τις δύο οθόνες, ενώ ο επιλογέας του κιβωτίου ταχυτήτων είναι τοποθετημένος στην κολόνα του τιμονιού.

Κάτω από την οθόνη του συστήματος infotainment υπάρχει ένα πλήθος από φυσικούς και ψηφιακούς διακόπτες με τους οποίους γίνεται, μεταξύ άλλων, η μετάβαση στις διάφορες επιλογές του μενού αλλά και η ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού.

Στόχος της φίρμας είναι το KIA EV3 να έχει προσιτή τιμή και γι’ αυτό πιθανότατα θα διαθέτει αρχιτεκτονική 400V και όχι 800V, ενώ αρχικά αναμένεται να είναι διαθέσιμο με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Η παρουσίαση του νέου compact SUV της KIA αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτη εμφάνιση για την «καυτή» GT έκδοση του επιβλητικού KIA EV9 (photos)

Το πρώτο pickup της KIA έρχεται να τα βάλει με Ford Ranger και Toyota Hilux (photos)

KIA EV5: Επίσημη αποκάλυψη για τη «μικρογραφία» του EV9 (photos)