Το νέο sedan της KIA δείχνει τις οθόνες του λίγες μέρες πριν την παρουσίαση (photos)


Οι συνεργάτες μας συνάντησαν πρωτότυπα του sedan της KIA να κάνουν τις τελικές δοκιμές τους. Δείτε τις οθόνες, αλλά και teaser φωτογραφίες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS, KIA
  • 14/3/2024

Η KIA έχει δυναμική παρουσία στα SUV, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι «αγνοεί» τις υπόλοιπες κατηγορίες αμαξωμάτων. Έτσι, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την επόμενη γενιά του K4.

Πρόκειται για το sedan που ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην Κίνα και στη συνέχεια άρχισε να διατίθεται σε πολλές αγορές - εκτός Ευρώπης - με διάφορα ονόματα, όπως Forte στη Βόρεια Αμερική. Η συγκεκριμένη αναφορά δεν είναι τυχαία, καθώς η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου του 2024, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η φίρμα, γνωστοποιώντας ότι θα προηγηθεί, στις 21 Μαρτίου, η πλήρης αποκάλυψή του. Και λέμε πλήρης, γιατί η KIA έδωσε στη δημοσιότητα teaser φωτογραφίες του, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Διάφορα πρωτότυπα του νέου KIA K4 - που θα αποτελέσει το διάδοχο του Forte στις αγορές της Βόρειας Αμερικής - εντοπίστηκαν από τους συνεργάτες μας να πραγματοποιούν τις τελευταίες χειμερινές δοκιμές τους στη χιονισμένη Σουηδία.

Με βάση το υπάρχον Forte, οι σχεδιαστικές αλλαγές είναι πολλές, με κορυφαίες τη fastback σιλουέτα και την ενσωμάτωση των χειρολαβών των πίσω θυρών στην κολόνα C. Τα πρωτότυπα δείχνουν ότι το νέο K4 θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, προσφέροντας περισσότερους χώρους στο εσωτερικό του.

Μάλιστα, έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και μια φωτογραφία από την καμπίνα του. Παρά την ύπαρξη υφασμάτων που καλύπτουν μεγάλο μέρος του ταμπλό, μπορούμε να δούμε την ενιαία γυάλινη επιφάνεια που φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment, κάτω από την οποία βρίσκονται μια σειρά από φυσικούς διακόπτες.

Όσο για την «καρδιά» του, το νέο K4 θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από κινητήρες βενζίνης. Ανάλογα με την αγορά, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο με ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,0 L και υπερτροφοδοτούμενο 1,6 L με ισχύ που ξεπερνά τους 200 PS.

Πάντως, στο μέλλον αναμένεται να αποκτήσει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, καθώς πριν από λίγους μήνες, η KIA παρουσίασε το EV4 Concept, το οποίο η ίδια χαρακτήρισε «ως ένα sedan που επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα της κατηγορίας».

Μέχρι τότε, θα χρειαστεί να κάνουμε λίγες μέρες υπομονή για την παρουσίαση του K4, για το οποίο η KIA, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των teaser φωτογραφιών, τόνισε ότι θα συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες και γοητευτική αισθητική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

KIA EV3: Δείτε δύο πρωτότυπα του νέου SUV με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία (photos)

Πρώτη εμφάνιση για την «καυτή» GT έκδοση του επιβλητικού KIA EV9 (photos)

Το πρώτο pickup της KIA έρχεται να τα βάλει με Ford Ranger και Toyota Hilux (photos)