EuroNCAP: Πόσο ασφαλές είναι το νέο Toyota Yaris;


Το νέο Toyota Yaris πέρασε από τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του και στον τομέα της ασφάλειας.

  • 16/9/2020

Σχεδόν ταυτόχρονα  με την έναρξη των πωλήσεων του στην ελληνική αγορά, το νέο Toyota Yaris βρέθηκε αντιμέτωπο με τις σκληρές δοκιμασίες του EuroNCAP.

To ιαπωνικό supermini με τη λαμπρή εμπορική πορεία στη χώρα μας δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες κατακτώντας την ανώτερη τη διάκριση του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού.

Διαθέτοντας στον βασικό του εξοπλισμό όλα τα απαραίτητα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο Toyota Yaris κατέκτησε με σχετική ευκολία τα πέντε αστέρια του EuroNCAP, έχοντας ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δοκιμασίες.

Στην προστασία ενηλίκων το νέο Toyota Yaris έφτασε στο 86% με τι μεγαλύτερες πιθανότητες τραυματισμού να εντοπίζονται στον θώρακα και τα κάτω άκρα του οδηγού. Υψηλά ήταν τα ποσοστά προστασίας και των ανηλίκων (81%) όπως και των πεζών (78%), οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από το ενδεχόμενο επαφής με τις μπροστινές κολόνες του αμαξώματος.

Αποτελεσματικά στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδείχτηκαν και τα συστήματα εντοπισμού πεζών και ποδηλατών όπως άλλωστε και εκείνο της αυτόνομης πέδησης, αποτρέποντας ή περιορίζοντας τις συνέπειες ενός ατυχήματος.

Να θυμίσουμε ότι η διάθεση του Toyota Yaris έχει ήδη ξεκινήσει στην ελληνική αγορά, στην οποία προσφέρεται με τέσσερα διαφορετικά κινητήρια σύνολα συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που εφοδιάζει την κορυφαία έκδοση GR των 261 ίππων.

Περισσότερα για τις τιμές του Toyota Yaris στην ελληνική αγορά  μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!