EuroNCAP: Τρεις φορές από πέντε αστέρια για τρία SUV


Τα τρία μεγάλα SUV τα πήγαν εξαιρετικά στις όλο και πιο αυστηρές δοκιμασίες του EuroNCAP και κέρδισαν πανάξια τα 5 αστέρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2019

Στην πιο πρόσφατη ομάδα καινούργιων μοντέλων που δοκιμάστηκαν από τον οργανισμό EuroNCAP περιλαμβάνονταν τρία SUV, τα Mercedes G-Class, Honda CR-V και Seat Tarraco. Κοινό και για τα τρία η ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων που τους απονεμήθηκε, καθώς και οι εξαιρετικές τιμές που πέτυχαν στην προστασία των ενηλίκων επιβαινόντων.

Κορυφαία στον τομέα αυτό το Tarraco που πέτυχε το εξαιρετικό σκορ του 97%. Ακολούθησε το CR-V με 93% και η G-Class με 90%, η οποία εμφάνισε σε κάποιες δοκιμασίες αδυναμίες στη προστασία του άνω μέρους του κορμού των επιβατών.

Αντίστοιχη ήταν και η βαθμολογία για την προστασία των παιδιών από 6 έως 10 ετών, όπου και πάλι το Tarraco ήταν αυτό που ξεχώρισε, με την μόνη του αδυναμία να ήταν κάποια δυσκολία στην τοποθέτηση συγκεκριμένων παιδικών καθισμάτων. Στον τομέα αυτό η Mercedes και το Honda ισοβάθμισαν με 83%.

Το Seat και πάλι είναι αυτό που προστατεύει καλύτερα τους πεζούς, έχοντας εδώ βαθμολογία 79%, ενώ έκπληξη εδώ ήταν η δεύτερη θέση της G-Class, με 78%, καθώς το ιδιαίτερα ψηλό και έντονο γωνιώδες αμάξωμά της δεν έχει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να είναι «φιλικό» στους πεζούς. Εδώ υστέρησε συγκριτικά το CR-V, αλλά ή βαθμολογία του 70% που πέτυχε είναι ιδιαίτερα καλή.

Αντίθετα και πάλι με ότι θα περίμενε κανείς η Mercedes πήρε την πιο χαμηλή βαθμολογία για την απόδοση των συστημάτων υποβοήθησής της (72%), ενώ το Honda βαθμολογήθηκε με 76% και το Seat με 79%.