Ferrari Purosangue: Πόσο χρόνο χρειάζεται για να κάνει το 0-250 km/h (video)


Ο οδηγός βάζει μπροστά τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 lt, γυρίζει τον διακόπτη manettino και βυθίζει το πόδι στο δεξί πεντάλ. Δείτε τις χρόνους έγραψε.

  • 13/3/2023

Μετά από μία... φαγούρα που κράτησε 3 δεκαετίες, η Ferrari παρουσίασε επιτέλους το νέο υπερυψωμένο, τετράθυρο μοντέλο της και αποφάσισε να το ονομάσει «καθαρόαιμη» στέλνοντας το μήνυμα ότι με το DNA της δεν παίζει.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι το μοντέλο θα αρχίσει σύντομα να φτάνει στα χέρια των τυχερών που πρόλαβαν να το παραγγείλουν. Θυμίζουμε ότι οι Ιταλοί αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλά την παραγωγή του αυτοκινήτου με στόχο να προσθέσουν πόντους στη μοναδικότητά του.

Εκτός από άνετους -για Ferrari- χώρους, η Purosangue είναι και αρκετά δυνατή, με το video του Motorsport Magazine να το αποδεικνύει. Οι δημοσιογράφοι πήραν το αυτοκίνητο στα χέρια τους και θέλησαν να δουν πόσο χρόνο χρειάζεται για να επιταχύνει το 0-250 km/h.

Όπως θα δείτε και παρακάτω ο οδηγός μπαίνει στην Purosangue και μία από τις πρώτες κινήσεις του είναι να επιλέξει το προφίλ Sport μέσα από τον κόκκινο διακόπτη Manettino που βρίσκεται στο τιμόνι. Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτός ο διακόπτης μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Στη συνέχεια βυθίζει το πόδι στο δεξί πεντάλ και το κοντέρ αρχίζει να ανεβάζει τα χιλιόμετρα σαν τρελό. Στο video δεν υπάρχει χρονομέτρηση οπότε αν θέλετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας θα πρέπει να στηθείτε με το χρονόμετρο στο χέρι. Η δική μας μέτρηση έδειξε κάτι περισσότερο από 3 sec. για το 0-100 km/h και σχεδόν 15 sec για τα 250 km/h.

Θυμίζουμε ότι η τελική ταχύτητα της Ferrari Purosangue είναι τα 310 km/h, ενώ κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt που αποδίδει 725 PS.

Δείτε το video…