Ferrari: Το νέο trailer της ταινίας έχει δράση, αδρεναλίνη και συγκίνηση (video)


Η ταινία αγγίζει θέματα όπως ο αγώνας Mille Miglia του 1957 που, σύμφωνα με το trailer «έσωσε τη Ferrari από τη χρεοκοπία», αλλά και η πολυτάραχη προσωπική ζωή του ίδιου του Enzo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NEON - YouTube
  • 19/10/2023

Λίγους μήνες μετά το πρώτο trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας για την ταραχώδη ζωή του Enzo Ferrari, ήρθε η ώρα να μπούμε ακόμα πιο βαθιά στο «βασίλειο» του Ιταλού επιχειρηματία και λάτρη της αυτοκίνησης. Το νέο trailer συνδυάζει τη δράση, τα αγωνιστικά και την προσωπική ζωή του Enzo, τα οποία θα είναι και τα βασικά στοιχεία της ταινίας που θα καταφτάσει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου, με πρωταγωνιστή τον Adam Driver στο ρόλο του Enzo Ferrari,.

Το 1957, η Ferrari κι ο Enzo, σύμφωνα με την ταινία, βρέθηκαν πολύ κοντά στην οικονομική κατάρρευση. Ο Ιταλός κατασκευαστής είχε περισσότερα έξοδα απ' ό,τι έσοδα, φέρνοντας την επιχείρηση στο όριο της χρεοκοπίας. Στο trailer, κάποιος στενός συνεργάτης του Enzo, του λέει ότι πρέπει να κερδίσει τον αγώνα Mille Miglia εκείνης της χρονιάς, αν θέλει να σώσει την εταιρεία του.

Το επιτελείο των οδηγών αποτελείται από τους Piero Taruffi (Patrick Dempsey), Peter Collins (Jack O'Connell) και Alfonso De Portago (Gabriel Leone). Πολλές είναι οι στιγμές του νέου trailer που προκαλούν ανατριχίλα, όπως για παράδειγμα τα πολλαπλά σοβαρά ατυχήματα ή οι κόντρες με μια Maserati.

Εκτός από τα αγωνιστικά, η ταινία επικεντρώνεται επίσης και στην προσωπική ζωή του Enzo, από τον θάνατο του γιου του, Dino, το 1956, μέχρι την προβληματική του σχέση με τη σύζυγό του, Laura (Penelope Cruz) και την παράλληλη, εξωσυζυγική του σχέση με τη Lina Lardi (Shailene Woodley).

Τα ηνία της σκηνοθεσίας κρατά ο Michael Mann, γνωστός για τις επιτυχίες Heat και Collateral, όπως και για το Miami Vice. «Υπήρξαν πολλές φορές που σκέφτηκα ότι αυτή η ταινία είναι απίθανο να γίνει», αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο Deadline Hollywood. «Και τότε ξανακοιτούσα το σενάριο και όλα τα μαγικά κι ανατριχιαστικά στοιχεία της ταινίας εμφανιζόταν μπροστά μου κι έτσι έμεινα αφοσιωμένος σε αυτό».

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Ferrari έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά για τον Mann και το επιτελείο του, αφού το κοινό φέρεται να χειροκροτούσε όρθιο για 7,5 λεπτά μετά το τέλος της ταινίας.

Δείτε το trailer: