Fiat 126 Vision: Αναβίωση τώρα!


To θρυλικό Fiat 126 εξακολουθεί να συγκινεί τους φίλους της αυτοκίνησης, επιστρέφοντας στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή ένα σχεδιαστικό project που προλογίζει την επική αναβίωσή του.

  • 14/10/2020

Αν η Fiatειδικεύεται σε κάτι τότε αυτό είναι τα αυτοκίνητα πόλης. Οι Ιταλοί από τις απαρχές της ιστορίας τους μέχρι και σήμερα έχουν δημιουργήσει υπέροχα city cars, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τις γήινες προδιαγραφές και την πρακτικότητα με το εμπνευσμένο design.

Πέρα από το γνωστό σε όλους Fiat 500το οποίο αναβίωσε με απόλυτη επιτυχία, αυτοκίνητα όπως το Fiat 126 έχουν γράψει τη δική τους χρυσή σελίδα στην ιστορία των τεσσάρων τροχών, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αυτοκίνηση.

Το Fiat 126 γεννήθηκε το 1972 με σκοπό να αντικαταστήσει το Fiat 500 που είχε ήδη συμπληρώσει σχεδόν δύο δεκαετίες στη γραμμή παραγωγής, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς συνταγή.

Φυσικά η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων ήταν εμφανής, όπως αισθητή ήταν και η καλύτερη χωροταξική διαχείριση. Το Fiat 126 παρέμεινε στην παραγωγή για οκτώ χρόνια, ωστόσο, η πολωνική εκδοχή του διατηρήθηκε «ζωντανή» έως και το 2000, ξεπερνώντας τις 4,5 εκατομμύρια μονάδες.

Ο θρύλος του Fiat 126 αναβιώνει σήμερα χάρη στην προσπάθεια των σχεδιαστών της MA-DE Studio, οι οποίοι δημιούργησαν τη σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του αυτοκινήτου.

Το Fiat 126 Vision ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τις γνώριμες γραμμές του μακρινού προγόνου του, χωρίς παρ’ όλα αυτά να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί παρωχημένο σχεδιαστικά.

Αντιθέτως παντρεύει με έναν ξεχωριστό τρόπο το χθες με το σήμερα, δείχνοντας έτοιμο να βρεθεί στις γραμμές παραγωγής της ιταλικής φίρμας, η παρουσία της οποίας ακόμα και στα αυτοκίνητα πόλης αρχίζει να ξεφτίζει εξαιτίας της παλαιότητας των Fiat 500 και Panda.

Αναμφίβολα το Fiat 126 Vision αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Ιταλούς, καθώς αναβιώνοντας ένα ακόμα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας τους θα αποκτήσουν μια νέαπροοπτική και την ελπίδα ότι μπορούν να ζήσουν και πάλι ημέρες δόξας.