Fiat 600: Το… αδελφάκι του Jeep Avenger βγήκε βόλτα στη Ρώμη – Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες


Το νέο B-SUV της Fiat, λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη, πιάστηκε στους κεντρικούς δρόμους της «Αιώνιας Πόλης» να φωτογραφίζεται για την προωθητική του καμπάνια. 

  • 11/5/2023

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η Fiat «τρέχει» στην τελική ευθεία για την παρουσίαση του νέου 600, το οποίο έρχεται για να μπει στα... παπούτσια του 500Χ (κεντρική φωτό) που δεν θα ανανεωθεί.

Στις αρχές Μαρτίου το νέο B-SUV πιάστηκε να στα… πράσα να κάνει δοκιμές στα χιόνια έχοντας καλύψει το αμάξωμα με βαρύ καμουφλάζ. Πριν από λίγες ώρες, όμως, το CocheSpias έπεσε πάνω ένα αντίγραφο που βγήκε στους δρόμους της Ρώμης για να φωτογραφηθεί ενόψει της επίσημης παρουσίασης.

Η κάμερα του μέσου έκανε τη δουλειά της και έτσι έχουμε τις πρώτες αποκαλυπτικές φωτό του νέου μοντέλου. Το Fiat 600 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP δεύτερης γενιάς και θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύεται και από ήπια υβριδικές εκδόσεις.

Στην πραγματικότητα θα είναι η αντίστοιχη έκδοση του Jeep Avenger, που διατίθεται είτε ως EV, είτε με βενζινοκινητήρα (σε ορισμένες αγορές) αλλά και του νέου B-SUV που θα παρουσιάσει η Alfa Romeo και το οποίο, όπως αποκάλυψε ο Jean-Phillipe Imparato, δεν θα ονομάζεται Brennero

Η παραγωγή του Fiat 600 θα γίνει από το εργοστάσιο του Tychy της Πολωνίας και από τις πρόσφατες φωτογραφίες μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι διαστάσεις του θα είναι οι αντίστοιχες που συναντάμε στο Opel Mokka και στο Jeep Avenger.

Το σίγουρο είναι ότι θα είναι μεγαλύτερο αλλά και πιο τετραγωνισμένο σχεδιαστικά σε σχέση με το 500Χ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την επίσημη παρουσίαση η οποία θα έρθει μέσα στο έτος, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία από τη Fiat.