Πρώτη εμφάνιση για το ολοκαίνουριο FIAT 600 (photos)


Αυτές είναι οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου FIAT 600, που έρχεται να προστεθεί στη γκάμα των μοντέλων της φίρμας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 1/3/2023

Λίγες μέρες μετά τη γνωστοποίηση ότι η FIAT αναμένεται να παρουσιάσει δύο EV στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, ένα supermini και ένα crossover, έχουμε στη διάθεσή μας τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του ολοκαίνουριου FIAT 600, που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το 500X το οποίο δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

Το ολοκαίνουριο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP δεύτερης γενιάς και θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδεύεται και από υβριδικές εκδόσεις. Ουσιαστικά θα είναι η αντίστοιχη έκδοση του Jeep Avenger, το οποίο διατίθεται ως EV, αλλά υπάρχουν και αγορές στις οποίες δίνει το παρών με βενζινοκινητήρα.

Οι φήμες για την επιστροφή του FIAT 600 προέκυψαν πριν από λίγους μήνες. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία σκοπεύει να γίνει αμιγώς ηλεκτρική στην Ευρώπη ως το 2027, η μεγάλη μάσκα στο συγκεκριμένο πρωτότυπο ενισχύει τις εκτιμήσεις για ύπαρξη και θερμικής έκδοσης.

Όσο για το όνομα, όλα είναι ανοικτά. Το «600» μοιάζει το πλέον πιθανό, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιο άλλο, ιδίως αν αποφασιστεί να αποτελέσει, τελικά, το διάδοχο του Panda.

Το πρωτότυπο που συναντήσαμε στα χιόνια έχει το παραδοσιακό σχήμα της FIAT, με το κοντό καπό και τα στρογγυλά φώτα κάτω από το καμουφλάζ, αλλά και η μάσκα παραπέμπει στη συγκεκριμένη φίρμα. Στο πλάι υπάρχουν ομοιότητες με το 500X, ενώ στο πίσω μέρος υιοθετούνται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, τα πίσω φώτα του 500 με μοντέρνα γραφικά LED.

Η μακρινή λήψη του εσωτερικού, αποκαλύπτει ένα ταμπλό με στρογγυλό πλαίσιο για ψηφιακό πίνακα οργάνων, όπως στο ηλεκτρικό 500e και την κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment.

Με δεδομένο ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που συναντάμε το συγκεκριμένο αμάξωμα, δεν περιμένουμε σύντομα την παρουσίασή του. Ωστόσο, αναμένεται να συμβεί εντός του 2023.