Φήμες για κορυφαία έκδοση του Nissan 400Ζ με 480 ίππους!


Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές γύρω από το επόμενο σπορ μοντέλο της Nissan. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, είναι πιθανό η κορυφαία του έκδοση να αγγίζει σε ισχύ τους 480 ίππους!

  • 5/5/2020

Εάν ισχύει αυτό, μιλάμε για μία μεγάλη αναβάθμιση, καθώς θα αγγίξει σχεδόν σε επιδόσεις εκείνες τις αρχικές εκδόσεις του GT-R! Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να μην ονομάζεται 400Ζ αλλά να υιοθετήσει το «480Ζ», το οποίο προφανώς θα παραπέμπει στην ισχύ του κινητήρα. Όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι μεγαλύτερες πιθανότητες για την κίνηση του 400Ζ είναι να χρησιμοποιήσει το twin-turbo, τρίλιτρο, V6 σύνολο του Infiniti Q60. Τώρα εάν η κορυφαία του έκδοση θα διατηρεί το ίδιο σύνολο, πουσαρισμένο κατά 80 ίππους ή κάτι άλλο, αυτό είναι ένα καλό ερώτημα.

Ένα άλλο καλό ερώτημα είναι το εάν θα το δούμε τελικά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Nissan ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία νέα, παγκόσμια στρατηγική, με βάση την οποία θα δώσει έμφαση στις αγορές της Ασίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη γηραιά ήπειρο. Η γκάμα των μοντέλων της εδώ θα περιοριστεί, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο το τι θα απομείνει. Σίγουρα θα διατηρηθούν τα SUV, υπάρχει όμως χώρος -ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε- και για τα ηλεκτρικά και σπορ της μοντέλα.

Εάν όλα πάνε καλά, τα πάντα θα έχουν απαντηθεί εντός των επόμενων 12 μηνών, που αναμένεται και η παρουσίαση του αυτοκινήτου. Μέχρι τότε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν διαρρεύσει περισσότερα στοιχεία, τόσο για τον κινητήρα και το πλαίσιο, όσο και για την εξωτερική του εμφάνιση. Η τελευταία αναμένεται να αποτελεί ένα μίγμα ρετρό σχεδιασμού, με πινελιές από το 300ΖΧ αλλά και με σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία, του σημερινού DNA της φίρμας.