Ford Bronco: Ένα αστέρι γεννιέται


Η Ford σκοπεύει να ταράξει και πάλι τα νερά στην κατηγορία των SUV οχημάτων με την κατασκευή του καινούργιου Bronco, το οποίο αναμένεται στην αγορά προς τα τέλη του επόμενου χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER USA
  • 9/10/2019

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού Car and Driver, οι άνθρωποι της Ford εξελίσσουν ήδη την καινούργια «γενιά» του Bronco. Το καινούργιο SUV μοντέλο της θα ενταχθεί ξανά στην γκάμα της έπειτα από περίπου 30 χρόνια (από το 1990) και θα βασίζεται στο πλαίσιο του (σημ.: αμερικανικού) Ford Ranger.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το νέο Bronco. Για εμάς τους Eυρωπαίους, και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, το μοντέλο αυτό έγινε γνωστό το 1994 από την καταδίωξη σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση του Orenthal James Simpson από την αστυνομία του Los Angeles.

Ο O. J. Simpson, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο διάσημος παίχτης του baseball, οδηγούσε ένα Ford Bronco προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη. Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του, πιθανολογείται ότι το καινούργιο Ford Bronco θα έχει τον 2.3 «EcoBoost» των 270 PS του Ranger, καθώς και το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.