Ford Fiesta ST Edition: Το μπλε -χάπι- της ευτυχίας


Με μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση υποδέχεται το Ford Fiesta ST το φετινό φθινόπωρο κάνοντας τους φίλους του «μικρού» Ford να παραμιλούν.

  • 5/10/2020

Το Ford Fiesta ST έχει καταθέσει ουκ ολίγες φορές τα διαπιστευτήριά του, κατακτώντας με το σπαθί του την κορυφή της κατηγορίας των supermini.

Με το τρικύλινδρο κινητήρα του 1,5 λίτρου να χαρίζει αβίαστα 200 ίππους και το αριστοτεχνικά ζυγισμένο πλαίσιο να μεταφέρει με ακρίβεια χιλιοστού τις εντολές σου στην άσφαλτο, το Ford Fiesta ST δεν δυσκολεύτηκε να κλέψει την καρδιά μας.

Αυτή τη φορά, βέβαια, το παράκανε μιας και η περιορισμένης παραγωγής έκδοση ST Edition δημιουργεί νέα δεδομένα, παραπέμποντας στις εμβληματικές εκδόσεις RS του Ford Focus.

Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της Ford επέλεξαν, όχι τυχαία, το μπλε χρώμα αμαξώματος (Azura Blue), το οποίο ενίσχυσαν με στοιχεία αντίθεσης σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Νέες και ελαφρύτερες κατά 8 κιλά είναι οι ζάντες των 18 ιντσών με τις οποίες η Ford επέλεξε να προικίσει το περιορισμένης παραγωγής Fiesta, όπως και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, οι οποίες επιτρέπουν τη μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά στον μπροστινό άξονα και κατά 10 χιλιοστά στον πίσω.

Ένας επιπλέον διακόπτης έχει προστεθεί στο τριάκτινο τιμόνι προσφέροντας απευθείας πρόσβαση στο πρόγραμμα οδήγησης Sport, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται τόσο το Launch Control όσο και ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας με τα τρία επίπεδα λειτουργίας.

Στα άσχημα νέα της ημέρας, το Ford Fiesta ST Edition θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες εκ των οποίων οι 300 προορίζονται για την βρετανική αγορά. Σε αυτήν, το μπλε χάπι της ευτυχίας θα προσφέρεται έναντι 29.730 ευρώ.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να μαθαίνετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν!