Ford Mach E: Tο ηλεκτροκίνητο SUV που «φωνάζει» Mustang αποκαλύπτεται


Στην τελική ευθεία έχει μπει η εξελικτική διαδικασία του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV της Ford το οποίο θα μοιράζεται τα σχεδιαστικά γονίδια με την εμβληματική Mustang.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/11/2019

Έναν διαφορετικό σχεδιαστικό δρόμο πρόκειται να ακολουθήσει η Ford για το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της γκάμας της, δημιουργώντας μια πρόταση υψηλών επιδόσεων η οποία θα… φωνάζει από μακριά την καταγωγή της και τον προσανατολισμό της.

Ο λόγος για το υπό εξέλιξη Ford Mach E, το οποίο επί της ουσίας θα αποτελέσει την SUV εκδοχή της εμβληματικής Mustang, διαθέτοντας τις επιδόσεις και την πρέπουσα οδική συμπεριφορά όχι όμως και τον χαρακτηριστικό ήχο ενός εξακύλινδρου ή οκτακύλινδρου συνόλου.

Μικρό το κακό, καθώς σύμφωνα με την ίδια τη Ford, το ηλεκτροκίνητο SUV θα διαθέτει αυτονομία 600 χιλιομέτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα- που θα εξασφαλίζουν την απαραίτητη ισχύ αλλά και τη δυνατότητα κίνησης μακριά από την άσφαλτο.

Η επίσημη αποκάλυψη του ηλεκτροκίνητου SUV της Ford είναι προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Los Angeles.

Εντός του 2020 θα ξεκινήσει και η παραγωγή του αυτοκινήτου χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα το πότε θα διατεθεί τόσο στην αμερικανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, οι ψηφιακές απεικονίσεις του αυτοκινήτου μάς χαρίζουν μια πρώτη εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει μια Mustang όταν η απόσταση που τη χωρίζει από το έδαφος της χαρίζει τον τίτλο του SUV.