Φουλ επίθεση από την Skoda στην επόμενη πενταετία


H τσέχικη εταιρία πάει από το καλό στο καλύτερο. Τόσο πολύ που μέχρι το 2023 σχεδιάζει να λανσάρει περισσότερα από 30 μοντέλα!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/3/2019

σΈτσι όπως πάει η Skoda δεν θέλει και πολύ για να αναδειχθεί ως ένα από τα πιο παραγωγικά σήματα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ τίθενται και κάποια εσωτερικά θέματα τοποθέτησης της μάρκας απέναντι στα άλλα ανταγωνιστικά σήματα του ομίλου. Πάντως, έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα πως οι Τσέχοι θα λανσάρουν περισσότερο από 30 νέα μοντέλα και εκδόσεις έως τα τέλη του 2022.

Η ανακοίνωσε έγινε στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο της εταιρίας όπου αποσαφηνίστηκε πως τα 10 από τα επερχόμενα μοντέλα θα είναι ηλεκτρικά. Μία plug-in υβριδική έκδοση του Superb αναμένεται σύντομα, καθώς και ένα ηλεκτρικό crossover coupe για το οποίο πήραμε μια πρώτη γεύση στις αρχές του μήνα με το Vision IV (το μοντέλο της φωτογραφίας). To φθινόπωρο θα παρουσιαστεί η νέα γενιά Octavia ενώ αργότερα το Octavia RS. Μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει το Scala και το Kamiq.

Το 2018 η Skoda πούλησε παγκοσμίως 1.253.700 αυτοκίνητα εμφανίζοντας αύξηση 4,4% σε σχέση με το 2017. Ο τζίρος έφτασε τα 17,3 δισεκατομμύρια ευρώ και το λειτουργικό κέρδος τα 1,4 δισεκατομμύρια.

Στα επόμενα χρόνια η εταιρία θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση. Εκτός από την Τσεχία η Skoda κατασκευάζει αυτοκίνητα σε μονάδες του VW Group που βρίσκονται στην Σλοβακία, στην Ρωσία, στο Καζακστάν, στην Αλγερία, στην Ινδία και φυσικά στην Κίνα.