To Vision IV θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Skoda


Στην Γενεύη η τσέχικη εταιρία παρουσιάζει ένα SUV που θα αποτελέσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο Skoda που θα μπει στην παραγωγή του χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/3/2019

Μια πρώτη γεύση μας δίνει το concept car που παρουσιάστηκε επί ελβετικού εδάφους για την εικόνα που θα έχει το πρώτο ηλεκτρικό Skoda. Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες εικόνες η σχεδίαση του αμαξώματος είναι μια SUV αλλά με αεροδυναμική άποψη και την οροφή να ρέει προς τα πίσω σε σχήμα σταγόνας.

Ενδιαφέρουσα είναι τόσο η πίσω άποψη με τα φωτιστικά σώματα τύπου C όσο και το μπροστινό μέρος με την μάσκα να διατρέχει μια φωτεινή ρίγα και τους στενούς προβολείς να δίνουν μια έντονη δυναμική στο Vision IV. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα σχεδόν οβάλ τιμόνι, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια εντελώς ελεύθερη touch-screen.

Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα και τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων τοποθετημένες στο δάπεδο. Η αυτονομία φτάνει τα 500 km και η Skoda ανακοινώνει την συνδυασμένη ισχύ στα 306 PS.

Φυσικά το Vision IV βασίζεται στην μεταβλητή πλατφόρμα MEB που θα χρησιμοποιηθεί από όλα τα ηλεκτρικά του VW Group. Για την VW το πρώτο μοντέλο της σειράς ID θα λανσαριστεί τέλος της χρονιάς, ενώ στην Γενεύη και η Seat παρουσίασε την δική της εκδοχή, τo El-Born.