Fuel Pass 2: Αρχίζει η κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων


Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη (10/8) θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος καυσίμων σε όσους επέλεξαν τη χρήση i-ban.

  • 9/8/2022

Μέσα στις επόμενες ώρες, εντός της ημέρας ή το αργότερο την Τετάρτη (10/8) οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων Fuel Pass 2 θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα της ενίσχυσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι τα ποσά έχουν ήδη δοθεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Για το Fuel Pass 2 σας ενημερώνω ότι τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών έχουν μεταφερθεί στο αρμόδιο υπουργείο και τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, θα καταβληθούν ή θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους συμπατριώτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν του επισημάνθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, καθώς πάρα πολλές αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί από την 1η Αυγούστου, όταν και άνοιξε η σχετική πλατφόρμα, σχολίασε: «Έχουν γίνει οι εγκρίσεις, έχουν γίνει κάποιες πρώτες μεταφορές σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις κάρτες (σ.σ. άυλες), ενώ σε αυτούς που αφορούν τα i-ban, θα ξεκινήσει από σήμερα... σήμερα ή αύριο. Αυτή είναι η εκτίμηση από το αρμόδιο υπουργείο».

Όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα τη σχετική αίτηση, μπορούν να το κάνουν μέσω του vouchers.gov.gr μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι με την επιλογή της άυλης ψηφιακής κάρτας, το ποσό της επιδότησης αυξάνεται κατά 15 ευρώ και η χρήση του ποσού θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Για να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί η κάρτα, απαιτείται υποχρεωτικά  κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC. Χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα.

Όταν η αίτηση του δικαιούχου εγκριθεί, ενημερώνεται για τη διαδικασία ενεργοποίησης από την τράπεζα, τόσο με αποστολή sms στο κινητό του όσο και με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ο ίδιος έχει δηλώσει.