Fuel Pass: Δείτε πότε κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων


Ανακοινώθηκε η ημερομηνία όπου θα απενεργοποιηθεί η πλατφόρμα του Fuel Pass. Επέκταση του μέτρου εξετάζει η Κυβέρνηση εφόσον προκύψει δημοσιονομικός χώρος.

  • 3/6/2022

Μία εβδομάδα έμεινε σε όσους δεν έχουν προλάβει μέχρι και σήμερα να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν το ποσό της επιδότησης καυσίμων αφού όπως έγινε γνωστό μέσα από σχετικό ΦΕΚ η πλατφόρμα του Fuel Pass θα κλείσει στις 10 Ιουνίου 2022.

Αν δεν έχετε υποβάλει ακόμα την αίτηση μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία πατώντας εδώ.

Πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδη είχε αποκαλύψει ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το μέτρο και για τους επόμενους μήνες, χωρίς να υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά, τονίζοντας πως όταν υπάρχει κάποιο νεότερο θα ανακοινωθεί αμέσως.

Από την άλλη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει νέα παρέμβαση της Κυβέρνησης στα καύσιμα απάντησε:

«Αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος προφανώς θα κατευθυνθεί όπως και τις προηγούμενες φορές σε ένα μείγμα που θα ανακουφίσει τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους από το σύνολο της ακρίβειας και θα δούμε με ποια εργαλεία αλλά για την ώρα δεν υπάρχει».

«Δεν έχουμε για την ώρα εικόνα ότι έχει δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, δεν είναι τα πράγματα χωρίς πιθανότητα να δημιουργηθεί γιατί το φυσικό αέριο τρέχει κάτω από το όριο που έχουμε βάλει, δεν είναι στα 100 είναι κάτω από το 90 εδώ και αρκετό καιρό και αυτό αν μακροημερεύσει είναι καλό σημάδι και επίσης είναι καλό σημάδι και από τον τουρισμό. Δεν αποκλείω ότι μπορεί να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος αλλά μέχρι να βρεθεί δεν θα μπούμε σε υποθετικές συζητήσεις για το τι θα κάνουμε αν βρεθεί».