GAC AS9: Η κινεζική απάντηση στην Tesla υπόσχεται το 0-100 km/h σε 1.9 sec!


H πρόταση αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2023 σε μια τιμή κοντά στις 150.000€. 

  • 8/4/2022

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα πρόταση της κινεζικής GAC Aion που υπόσχεται μια εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση και ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις. Το μοντέλο λέγεται ότι θα φέρει την ονομασία AS9 και η είδηση της έλευσής του ήρθε από τα χείλη του προέδρου της Guangzhou Automobile Group, στον όμιλο που ανήκει η εταιρεία, Feng Xingya.

H GAC Aion είναι ένα ηλεκτρικό brand που ανήκει στην κινεζική πολυεθνική και ιδρύθηκε το 2018. Παρά το σύντομο βίο της μετράει ήδη μια σειρά μοντέλων με 3 SUV (Aion Y, Aion LX Plus, Aion V Plus) και 2 sedan (Aion S, Aion S Plus). Η πιο δημοφιλής πρότασή της είναι το S sedan που έχει πουλήσει σχεδόν 70.000 μονάδες.

Το νέο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων αναμένεται λανσαριστεί ως το “halo car” της φίρμας με τις επιδόσεις του να είναι εξωπραγματικές αφού θα μπορεί να επιταχύνει τα 0-100 km/h σε μόλις 1.9 sec! H σχεδίαση του έχει πατήσει πάνω στο πρωτότυπο GAC Enpulse που παρουσιάστηκε στο Auto Show στο Πεκίνο το 2020 (μπορείτε να το δείτε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου) ωστόσο στην απεικόνιση του μοντέλου παραγωγής εμφανίζονται πολλά κοινά στοιχεία με τη γραμμή της Ferrari SF90 Stradale.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστές, με τα κινεζικά δημοσιεύματα να δίνουν πολλές πιθανότητες στο σενάριο να χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα που έχει και το LX Plus με ισχύ 360 kW (490 PS). Για να έρθει ωστόσο η παραπάνω επιτάχυνση θα πρέπει να υποστεί μια σειρά παρεμβάσεων...

Οι πρώτες παραδόσεις λέγεται ότι θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2023. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί επισήμως και να λύσει όποια ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί στις 150.000€.