Γάλλος δημοσιογράφος αυτοκινήτου άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα (video)


Ο 37χρονος Jean-Baptiste Dessort έχασε τον έλεγχο του δημοσιογραφικού αυτοκινήτου και χτύπησε με δύναμη σε δέντρο. Έρευνα διεξάγουν οι αρχές για να βρουν τα αίτια του δυστυχήματος. 

  • 27/6/2023

Τραγικό τέλος είχε η ζωή του Γάλλου δημοσιογράφου Jean-Baptiste Dessort. Ο 37χρονος, o οποίος παρουσίαζε δοκιμές αυτοκινήτων μέσα από το κανάλι του στο YouTube, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο όταν το δημοσιογραφικό Tesla που οδηγούσε βγήκε εκτός δρόμου, χτύπησε με δύναμη πάνω σε δέντρο και στη συνέχεια έπιασε φωτιά.

Το τραγικό περιστατικό έγινε στην περιοχή Val-de-Virvée, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Σύμφωνα με τις αναφορές ο Dessort εκτινάχθηκε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου τη στιγμή της σύγκρουσης και πριν το όχημα πάρει φωτιά. Η δύναμη της σύγκρουσης ήταν τόσο σφοδρή που μόλις έφτασαν οι άνθρωποι των πρώτων βοηθειών το νήμα της ζωής του άτυχου άνδρα είχε κοπεί.

Ο Γάλλος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα του και στο κανάλι του είχαν κάνει εγγραφή περισσότεροι από 60.000 συνδρομητές. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε στην τελευταία του βόλτα ήταν ένα Tesla Model S Plaid που άνηκε στον δημοσιογραφικό στόλο της εταιρείας, ήταν δηλαδή ένα όχημα που το έπαιρναν οι δημοσιογράφοι για να το δοκιμάσουν και να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους.

Αμέσως η εισαγγελία άνοιξε έρευνα ώστε να έρθουν στο φως τα αίτια του δυστυχήματος. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει νεκροψία στο θύμα καθώς και οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων θα αναλάβει να εξετάσει αν το τροχαίο προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Δείτε το τελευταίο test drive που ανέβασε στο κανάλι του οδηγώντας μία Mercedes EQE 300…