McLaren Senna: Aπό δημοσιογραφικό όχημα σε μία άκρως συλλεκτική έκδοση (video)


Πηγή έμπνευσης της XP El Triunfo Absoluto είναι φυσικά ο Ayrton Senna και η θριαμβευτική νίκη που πέτυχε στο Μεξικό το 1989.

  • 27/5/2022

Η McLaren Senna είναι ένα sportscar που οι Βρετανοί αποκάλυψαν μετά... βαΐων και κλάδων στο τέλος 2017 και το κυκλοφόρησαν σε μόλις 500 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα βρισκόταν στην κατοχή της αντιπροσωπείας McLaren Beverly Hills και εκτελούσε χρέη δημοσιογραφικού οχήματος δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους των media να την οδηγούν και στη συνέχεια να γράφουν "διθυράμβους".

Αυτό όμως αποτελεί παρελθόν αφού πάρθηκε η απόφαση το όχημα να "ταξιδέψει" μέχρι τις εγκαταστάσεις της MSO (McLaren Special Operations) και να μεταμορφωθεί σε συλλεκτική έκδοση που θα τιμά μια από τις μεγαλύτερες νίκες που πέτυχε ο θρύλος που τη «βάφτισε», ο Ayrton Senna.

Αναφερόμαστε στο Grand Prix του Μεξικό το 1989 όπου ο Βραζιλιάνος μετά από μια μονομαχία με τον Prost ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον αγώνα μέσα από το παρακάτω video.

H ειδική έκδοση πήρε την ονομασία Senna XP El Triunfo Absoluto (ο απόλυτος θρίαμβος) και οι παρεμβάσεις που δέχθηκε περιορίστηκαν στην εμφάνισή της, μιας και ο κινητήρας παρέμεινε άθιχτος.

Θυμίζουμε ότι αυτός είναι ένας 4λιτρος V8 με διπλό turbo που αποδίδει 789 PS και 799 Nm ροπής και συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Αυτό το "πάντρεμα" επιτρέπει στη McLaren να κάνει το 0-100 km/h σε 2.8 sec και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 340 km/h.

Επιστρέφοντας στις παρεμβάσεις, το αμάξωμα της Senna δέχθηκε σε διάφορα σημεία κόκκινες, πράσινες και λευκές λεπτομέρειες που αντιστοιχούν στα χρώματα της σημαίας του Μεξικού, την οποία βρίσκουμε και στην τάπα του ρεζερβουάρ αλλά και στην αεροτομή.

Στην δύο εισόδους της καμπίνας υπάρχουν αερογραφίες με τον Βραζιλιάνο να πανηγυρίζει τη νίκη του. Από εκεί και πέρα η MSO χρησιμοποίησε ένα Jet Black δέρμα για να επενδύσει τις επιφάνειες ενώ μια ωραία λεπτομέρεια είναι ότι στο πεντάλ του γκαζιού έχει χαραχθεί με laser η κάτοψη της μεξικανικής πίστας Autodromo Hermanos Rodríguez που έλαβε χώρα ο αγώνας.

Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης ο οδηγός της McLaren SP IndyCar driver, Pato O’Ward, μπήκε στη συλλεκτική έκδοση και έπαιξε με το δεξί πεντάλ. Δείτε την εμπειρία του στο παρακάτω video...