Geely Vision Starburst: Τι μας δείχνει για το μέλλον; (Video)


Η Geely παρουσίασε το άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision Starburst, που είναι ο προάγγελος της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της εταιρείας.

  • 11/6/2021

Η σχεδιαστική ομάδα της Geely στη Σαγκάη παρουσίασε το άκρως εντυπωσιακό Vision Starburst concept, ένα πρωτότυπο που αντλεί έμπνευση από τα «αστρικά φαινόμενα όπου λαμπρά νεφελώματα και υπέροχα στοιχεία ενώνονται, συγχωνεύονται, και τελικά δημιουργούν νέα αστέρια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κινέζικη εταιρεία. Το Vision Starburst υιοθετεί τη νέα και πολύ εντυπωσιακή σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, που ονομάστηκε Expanding Cosmos.

Είναι εμφανής η ριζική αλλαγή από τα τρέχοντα μοντέλα της εταιρείας, καθώς το πρωτότυπο εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Η τολμηρή μάσκα και το ιδιαίτερα χαμηλό καπό, πλαισιώνονται από γωνιώδεις εισαγωγές αέρα και κάθετα φώτα ημέρας LED. Ο απόλυτα δυναμικός σχεδιασμός συνεχίζεται και στο πλάι του αυτοκινήτου με τις αόρατες κολώνες και τις γυάλινες επιφάνειες των πλευρικών παραθύρων να «σβήνουν» φτάνοντας στην πίσω κολώνα.

Το πρωτότυπο έχει μάλιστα εντυπωσιακές ζάντες με φωτιζόμενα τόξα των τροχών. Οι σχεδιαστές της Geely έδωσαν μια ποικιλία από χρωματικά εφέ, που υποδηλώνουν την κατάσταση του οχήματος. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι το αυτοκίνητο θα εμφανίζει διαφορετικά χρώματα κατά τη φόρτιση, τη στάθμευση ή σε κίνηση.

Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός είναι ακόμα πιο εντυπωσιακός και γεμάτος δυναμισμό. Το σχήμα boomerang των φωτιστικών σωμάτων «αγκαλιάζει» το πολύ κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ και τον φουσκωμένο προφυλακτήρα στο κάτω μέρος, ενώ ενώνονται με την εντυπωσιακή λεπτή φωτεινή μπάρα.  

Οι μεσαίες κολώνες απουσιάζουν εντελώς και αυτό επιτρέπει την πρωτοποριακή μηχανική σχεδίαση των 4 θυρών. Οι πόρτες ανοίγουν αντικριστά η μία προς την άλλη, αλλά και προς τα πάνω. Αποκαλύπτουν με αυτό τον τρόπο ένα 2 2 θέσεων εσωτερικό, με φουτουριστικό διάκοσμο που φωτίζεται από πολλά και διαφορετικά LED στοιχεία. Τα LED στο ταμπλό μοιάζουν να ρέουν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Τα βλέμματα τραβά τόσο το φωτιζόμενο πολυγωνικό τιμόνι με τα χειριστήρια τεχνητής νοημοσύνης, όσο και η κάθετη αλά tablet οθόνη στην κεντρική κονσόλα.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Geely δεν είναι μία οποιαδήποτε εταιρεία από την Κίνα. Ίσως να γνωρίζετε ότι είναι ο μεγαλομέτοχος της Daimler (με ποσοστό 9,7%), κατέχει το 50% της Smart, ενώ είναι ιδιοκτήτρια της Volvo και της Lotus. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το πρωτότυπο που βλέπουμε να είναι μία εντυπωσιακή σχεδιαστική άσκηση, αλλά η Geely έχει τις δυνατότητες και τα κεφάλαια να πρωταγωνιστήσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το Vision Starburst θα παραμείνει δυστυχώς ένα πρωτότυπο, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι «πολλές πτυχές της νέας σχεδιαστικής γλώσσας θα ληφθούν και θα εφαρμοστούν σε μελλοντικά μοντέλα Geely».