Για οπαδούς του στρατού και του VW Beetle!


Αν νοσταλγείτε έντονα την εποχή που ήσασταν φαντάροι τότε το συγκεκριμένο VW Beetle είναι ίσως το ιδανικό αυτοκίνητο για σας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/1/2019

Τα στρατιωτικά οχήματα έχουν τους δικούς τους οπαδούς, αλλά επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις ένα κάποιοι μετατρέπουν νορμάλ αυτοκίνητα σε σχεδόν στρατιωτικά -όσο βέβαια μπορεί να γίνει αυτό. Οι δημιουργοί του VW Beettle των φωτογραφιών μας προφανώς και έχουν εμπνευστεί από τα Kübelwagen του γερμανικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Που με τη σειρά τους είχαν πολλά κοινά με τον αρχέτυπο Σκαραβαίο που είχε σχεδιάσει και εξελίξει ο Ferdinand Porsche.

Η βάση είναι ένα Beetle Cabrio του 2.000 με κινητήρα βενζίνης 2.000 κυβικών και 116 ίππων. Το οποίο αφού βάφτηκε στο κλασικό χρώμα του γερμανικού στρατού και απέκτησε το χαρακτηριστικό σταυρό στις πόρτες θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει σαν στρατιωτικό όχημα, έστω και όχι μάχιμο. Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο οι επεμβάσεις συνεχίστηκαν.

Έτσι βάφτηκαν και τα φώτα αφήνοντας μόνο μια γραμμή, όπως δηλαδή κυκλοφορούσαν τα αυτοκίνητα στο Β’ Παγκόσμιο, προσαρμόστηκαν δύο ρεζέρβες ακριβώς πίσω από τις πόρτες, τοποθετήθηκε παρμπρίζ τύπου Mad Max και στο πορτμπαγκάζ βγήκε το κάλυμμα και μπήκαν τα εφόδια και τα πυρομαχικά.

Fake φυσικά τα τελευταία όπως fake είναι και το οπλοπολυβόλο που έχει προσαρμοστεί στο πίσω κάθισμα. Μάλιστα επειδή η σημασία κρύβεται στη λεπτομέρεια υπάρχει και δίχτυ παραλλαγής. Εννοείται πως το «στρατιωτικό» VW Beetle, που πωλείται έναντι 750 δολαρίων κινείται κανονικότατα, όχι όμως σε δημόσιους δρόμους. Εικάζουμε πως είναι το όχημα διοίκησης σε αναμετρήσεις paint ball…