Γιατί δε θα υπάρξει, τελικά, Fuel Pass 3


Ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε τρίτο κύκλο επιδότησης καυσίμων στη Δ.Ε.Θ. και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξηγεί το γιατί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 12/9/2022

Τα... σημάδια το έδειχναν το τελευταίο διάστημα και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Τρίτος κύκλος επιδότησης καυσίμων δεν θα υπάρξει από την Κυβέρνηση και έτσι όσοι ήλπιζαν σε Fuel Pass 3, απογοητεύτηκαν.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκανε κάποια σχετική αναφορά, ούτε στην Σαββατιάτικη (10/9) ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ούτε και στη χθεσινή (11/9) συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης το επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που πάει πάρα πολύ καλά η οικονομία, ήταν ξεκάθαρος: «Αφήστε να αφομοιώσουμε πρώτα αυτά τα οποία έχουμε ανακοινώσει και να μπορέσουμε να τα δρομολογήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού μας κάνει να αισθανόμαστε απλά πιο άνετα ότι εάν χρειαστεί κάτι παραπάνω θα είμαστε σε θέση να το καλύψουμε. Αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας προγραμματισμός για επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που έχουν ανακοινωθεί».

Η «απουσία» του Fuel Pass 3 από τα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνίας, εξηγήθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη το πρωί της Δευτέρας (12/9). «Fuel Pass 3 αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να συμβεί. Η βενζίνη έχει πέσει κάτω από 2 ευρώ και πιθανόν να πέσει ακόμα παρακάτω. Οι προβλέψεις για την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας οδηγούν το πετρέλαιο προς τα κάτω», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όταν του επισημάνθηκε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν και από τον ειδικό φόρο στα καύσιμα, υποστήριξε: «Η αύξηση των εσόδων, αν αναφέρεστε ειδικά στα καύσιμα με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και την τιμή, έχει επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες με το Fuel Pass 1 και Fuel Pass 2».