Γιατί η Volvo αποφάσισε να αποχωρήσει από τον ACEA;


Η Volvo ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων καθώς θεωρεί ότι η δεν συμβαδίζει πλέον με τα standards όσον αφορά τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

  • 12/7/2022

Η Volvo έχει κάνει άλματα στον τομέα του εξηλεκτρισμού και περιορισμού του αποτυπώματος άνθρακα τα τελευταία χρόνια, έχοντας ως στόχο να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030. Η εταιρεία έχει στα πλάνα της την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής μπαταριών, xωρητικότητας 50 GWh, στα κεντρικά της στην Torslanda, με την οικονομική βοήθεια της Northvolt, εταιρεία παραγωγής μπαταριών.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει πάνω από 1 δις ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής στην Torslanda προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή, όχι μόνο με μπαταρίες αλλά και μέρη αλουμινίου. Η Volvo θα κατασκευάζει όλα της τα οχήματα σε αυτές τις εγκαταστάσεις, οι οποίες βοηθούν ήδη την εταιρεία να πετύχει τους μηδενικών-εκπομπών στόχους της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια, όσον αφορά τη βιωσιμότητα παραγωγής, σύμφωνα με τη Volvo, με την εταιρεία να αποφασίζει ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, να εξέλθει της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, γνωστή και ως ACEA.

Η ανακοίνωση έγινε από την ίδια την Volco Cars ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι δε σκοπεύει να υποστηρίξει οποιαδήποτε κίνηση προς τους «πράσινους» στόχους πριν το 2035.

Η επίσημη δήλωση αποχώρησης της Volvo:

«Έχουμε καταλήξει ότι η στρατηγική βιωσιμότητας και οι φιλοδοξίες της Volvo Cars δε συμβαδίζουν πλέον με τη θέση και τον τρόπο λειτουργίας της ACEA σε αυτό το στάδιο. Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι καλύτερο να πάρουμε έναν διαφορετικό δρόμο για την ώρα. Αυτό που κάνουμε ως εταιρεία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να αποφασίσουμε αν ο κόσμος έχει ελπίδα να περιορίσει την κλιματική αλλαγή».