Γίνεται πλήρως ανεξάρτητη η Daimler Truck


Η Daimler προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Daimler Truck Holding AG, του τμήματος κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων της γερμανικής εταιρείας στα τέλη της χρονιάς.

  • 3/8/2021

Με μία επίσημη ανακοίνωση, η Daimler επιβεβαίωσε ότι η Daimler Truck Holding AG, η θυγατρική της με κύριο αντικείμενο την κατασκευή φορτηγών και λεωφορείων θα ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την Daimler στο τέλος του 2021.

Το 65% των μετοχών της νέας εταιρείας θα διατεθούν στις διεθνείς χρηματαγορές, ενώ η Daimler θα διατηρήσει το υπόλοιπο 35%.  Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα, οι μέτοχοι της εταιρείας αναμένεται να λάβουν μία μετοχή της Daimler Truck Holding AG για κάθε δύο μετοχές της Daimler.

Ταυτόχρονα, η Daimler θα μετονομαστεί σε Mercedes-Benz Group AG, εστιάζοντας απόλυτα την προσοχή της στα επιβατικά και βαν οχήματα με το σήμα της Mercedes-Benz.

«Η αναδιάταξη της Daimler μετατρέπει μια ιστορία επιτυχίας σε δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Kaellenius. «Με αυτό το θαρραλέο βήμα σε ένα νέο μέλλον, δημιουργούμε προστιθέμενη αξία με δύο εταιρείες για τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους μετόχους και τους συνεργάτες μας».

O Martin Daum, διευθύνων σύμβουλος της Daimler Truck Holding AG δήλωσε: «Μέχρι τώρα, έπρεπε να πορευόμαστε σε ενιαία μορφή. Στο μέλλον, θα μπορούμε να σχεδιάσουμε τη δική μας διαδρομή και να επιλέγουμε την καλύτερη».

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει επίσης ότι Daimler θα παρέχει στη Daimler Truck Holding AG καθαρή ρευστότητα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, όταν και αναμένεται να αρχίσουν να διαπραγματεύονται οι μετοχές της νεοσύστατης εταιρείας.