Google Maps: Νέο σύστημα πλοήγησης για ποδηλάτες!


Οι Χάρτες της Google, οι γνωστοί σε όλους Google Maps στην νέα τους ενημέρωση θα προσφέρουν έναν πλοηγό GPS για διαδρομές με ποδήλατο και σκούτερ.

  • 11/10/2021

Τους επόμενους μήνες, οι Χάρτες Google θα ενημερωθούν και η εφαρμογή πλοήγησης θα περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα καθοδήγησης για ποδηλάτες και για όποιον κυκλοφορεί με δίκυκλο όχημα.

Η εταιρεία λέει ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η χρήση οδηγιών ποδηλάτων στην εφαρμογή πλοήγησής της αυξήθηκε έως και 98% σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας σαφές ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη μετακίνησή τους με δύο τροχούς.

Για το λόγο αυτό, έχουν αναπτύξει ένα νέο σύστημα καθοδήγησης, το Lite Navigation. Με αυτόν τον τρόπο, οι ποδηλάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διαδρομή χωρίς καν να χρειάζεται να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο.

Με μια ματιά, με το κινητό σας τηλέφωνο κλειδωμένο, μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδρομή σας, να βλέπετε την ώρα άφιξής σας σε πραγματικό χρόνο και ακόμη και να γνωρίζετε το υψόμετρο της διαδρομής σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε εκεί που πρέπει να βρίσκεστε - στο δρόμο.

Επιπλέον, αυτή η ενημέρωση θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την κοινή χρήση ποδηλάτων σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και πού να βρείτε κοντινούς σταθμούς και ακόμη θα αναφέρει πόσα οχήματα είναι διαθέσιμα.

Αυτή η ενημέρωση θα φτάσει σε συσκευές iOS και Android τους επόμενους μήνες με μια απλή αυτόματη ενημέρωση.

Αυτή δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία. Πρόσφατα, η εφαρμογή πλοήγησης των Google Maps αρχίζει να προτείνει, από προεπιλογή, την πιο «πράσινη» λιγότερο ρυπογόνο διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωση καυσίμου, την γεωγραφία και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Προς το παρόν, αυτή η εφαρμογή υπάρχει μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα φτάσει και στην Ευρώπη το 2022.