Gov.Gr Wallet: 19.400 διπλώματα οδήγησης έγιναν ήδη ψηφιακά!


Μέσα σε 14 ώρες από την παρουσίαση της εφαρμογής, 19.400 οδηγοί μετέτρεψαν σε ψηφιακό το δίπλωμά τους. Σήμερα μπορούν και οι έχοντες ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.

  • 28/7/2022

Η δυνατότητα ψηφιοποίησης των αστυνομικών ταυτοτήτων και των διπλωμάτων οδήγησης δόθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης (27/7) μέσω του Gov.Gr Wallet και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης (28/7) περίπου 19.400 διπλώματα οδήγησης είχαν «μετατραπεί» (και) σε ψηφιακά, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο αντίστοιχος αριθμός για τις ταυτότητες ξεπερνά τις 25.200.

Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το νούμερο αφορούσε μόνο πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1. Από σήμερα (28/7) η εφαρμογή ανοίγει και για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 2, και κάθε ημέρα θα ανοίγει και από άλλο ένα ψηφίο, για να μπορέσει το σύστημα να διαχειριστεί την επισκεψιμότητα.

«Περιμένουμε τα στοιχεία από την Apple και τη Google για να δούμε πόσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή», επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης, καθώς εκτιμά ότι τα downloads που έχουν γίνει είναι πολύ περισσότερα από τα διπλώματα που έγιναν ψηφιακά.

Πλέον, ταυτότητα και δίπλωμα γίνονται απόλυτα επαληθεύσιμα έγγραφα, έχουν μοναδικά QR codes που μπορούν και να αλλάξουν, αν απαιτηθεί επανέκδοσή τους και είναι πιο ασφαλή. «Όταν γίνεται ο έλεγχος, σου έρχεται ένας κωδικός που τον δίνεις στον ελεγκτή σου για να σου κάνει τον έλεγχο. Δεν μπορεί να τα ελέγξει ο οποιοσδήποτε», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Τέλος, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού, ο κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο ο πολίτης, από τη στιγμή που θα μπορεί να γίνει εύκολα η ανάκληση του ψηφιακού εγγράφου μέσω του gov.gr.