Gran Turismo: Η αληθινή ιστορία που έγινε ταινία και «σπάει» ταμεία (video)


Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Jann Mardenborough, το Gran Turismo μάς ταξιδεύει στον κόσμο της ταχύτητας, μέσα από τα μάτια ενός gamer που «μεταμορφώνεται» σε πραγματικό οδηγό αγώνων.

  • ΦΩΤΟ: FEELGOOD ENTERTAINMENT
  • 1/9/2023

Η ταινία Gran Turismo έκανε την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου, και πολύ σύντομα κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή των blockbusters του καλοκαιριού. Στην Ελλάδα, η Feelgood Entertainment μάς έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ταινία σχεδόν 10 ημέρες νωρίτερα, στις 17 Αυγούστου, αφού η αμερικανική πρεμιέρα επηρεάστηκε από την απεργία των σωματείων SAG-AFTRA και WGA.

Παρά τις καθυστερήσεις και τις αναβολές, η ταινία κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στα box office charts των ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 5,3 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα της, ξεπερνώντας ακόμη και την Barbie, κατά 200.000 δολάρια.

Αυτό οφείλεται στην ιδιαίτερα έξυπνη τακτική της Sony, η οποία πραγματοποίησε ιδιωτικές προβολές της ταινίας, όχι μόνο την Πέμπτη πριν την επίσημη πρεμιέρα, όπως είθισται, αλλά κάθε μέρα μέχρι και δύο εβδομάδες πριν. Έτσι, προσθέτοντας τα έσοδα εκείνων των δύο εβδομάδων (3,9 εκατ. δολάρια) και τα εισιτήρια της πρεμιέρας καθεαυτής, δηλαδή 1,4 εκατ. δολάρια, πράγματι το Gran Turismo βρέθηκε στην κορυφή.

Μέχρι και σήμερα, η ταινία του Neil Blomkamp έχει συγκεντρώσει 17,3 εκατ. δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ κι άλλα 36 εκατ. δολάρια εκτός ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα 53 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Jann Mardenborough (Archie Madekwe), το Gran Turismo μάς ταξιδεύει στον κόσμο των αγώνων αντοχής μέσα από τα μάτια ενός gamer που «μεταμορφώνεται» με τη βοήθεια του προπονητή του (David Harbour) σε έναν πραγματικό οδηγό αγώνων. Ο νεαρός gamer, του οποίου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το πολυαγαπημένο βιντεοπαιχνίδι, κερδίζει έναν διαγωνισμό που διοργανώνει η Nissan, σε συνεργασία με την PlayStation, ο οποίος αποσκοπεί σε ακριβώς αυτό: να φέρει τους gamers μέσα στην πίστα.

Όσο ασύλληπτο κι αν ακούγεται, πρόκειται για μια αληθινή ιστορία, αφού ο Mardenborough κατάφερε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Nissan στις 24 ώρες του Le Mans το 2013, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατηγορία του.

Δείτε το trailer της ταινίας: