Η ABT κάνει τα «μαγικά» της με το Audi RS7 Sportback


Η ABT έχει την πείρα να βελτιώνει μοντέλα της Audi και το δείχνει με όσα έκανε στην RS7 Sportback.

  • ΦΩΤΟ: ABT
  • 24/7/2023

Η ABT Sportsline, φημισμένος βελτιωτικός οίκος στη Γερμανία με ειδίκευση στα μοντέλα της Audi, παρουσίασε το βελτωτικό πακέτο της για το RS7 Sportback, που το ονομάζει 'Legacy Edition'.

Φέρει κοινά στοιχεία με τις αλλαγές που έγιναν στο RS6 Avant λίγους μήνες νωρίτερα, κι είναι η πρώτη πραγματική βελτίωση στο εν λόγω μοντέλο από την εταιρεία του Κέμπτεν.

Στην εργοστασιακή του έκδοση, ο 4λιτρος, V8 κινητήρας με τα δύο turbo κάτω από το καπό του RS7 Sportback αποδίδει 629 PS. Η ABT δεν είναι... ικανοποιημένη από αυτή την επίδοση, και έκανε τις απαραίτητες μετατροπές για να αυξήσει αυτήν την επίδοση.

Πρόσθεσε δύο νέα turbo και ψυγεία, βελτίωσε το σύστημα αεραγωγών του κινητήρα, ενώ παραμετροποίησε την ECU, για να φτάσει την ιπποδύναμη στα 760 PS και τη ροπή στα 980 Nm.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Legacy Edition RS7 μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 3,1 δευτερόλεπτα, ή αλλιώς 0,5 δλ. πιο γρήγορα από την εργοστασιακή έκδοση.

Μαζί με τις βελτιώσεις σε επίπεδο κινητήρα, η ABT προσφέρει νέες αναρτήσεις για καλύτερο κράτημα και συμπεριφορά στον δρόμο, όπως επίσης και νέες ζάντες 22 ιντσών.

Αισθητικά, το ανθρακόνημα δε λείπει από το εξωτερικό του οχήματος, καθώς φέρει αρκετά νέα μέρη κατασκευασμένα από αυτό υλικό (εισαγωγές αέρα, διαχύτη και πλαϊνές ποδιές), ενώ θα βρει κανείς και μία νέα αεροτομή για καλύτερη αεροδυναμική.

Μόλις 200 αυτοκίνητα θα μετατραπούν κατ' αυτόν τον τρόπο από την ΑΒΤ, με το κόστος να ξεκινά στα 102.600 ευρώ.