Η AC Schnitzer περιποιείται την BMW M3 Touring


H AC Schnitzer πάει την BMW M3 Touring ένα επίπεδο παραπάνω με βελτιώσεις σε αισθητικό και ουσιαστικό επίπεδο.

  • ΦΩΤΟ: AC Schnitzer
  • 5/2/2023

Η BMW άκουσε τις παρακλήσεις των απανταχού φαν της, και έφερε έκδοση wagon για την M3, στη μορφή της M3 Touring.

Αυτό το μοντέλο, που ήδη είναι πανίσχυρο και με εντυπωσιακές επιδόσεις, αποφάσισε να βελτιώσει η AC Schnitzer, ξεκινώντας από τον κινητήρα.

Έτσι, ο 3λιτρος, twin-turbo, εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας της M3 παίρνει δύο διαφορετικά βελτιωτικά πακέτα: στο πρώτο η ιπποδύναμη φτάνει πια τα 590 PS και η ροπή τα 750 Nm. Στην άλλη, η απόδοση φτάνει τα 610 PS και τα ίδια Nm ροπής. 

Ωστόσο, οι μετατροπές συνεχίζονται και στο εξωτερικό του οχήματος, αλλά και τις αναρτήσεις, που έχουν αλλαχτεί και χαμηλώνουν το εμπρός μέρος κατά 15-20 χιλιοστά, ενώ προσφέρονται και σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών σε ασημί ή ανθρακί χρώμα.

Στα του αμαξώματος, η M3 Touring της AC Schnitzer φέρει νέα αεροδυναμικά μέρη. Στο εμπρός μέρος, το splitter προσθέτει 40 κιλά κάθετης δύναμης στα 200 km/h, ενώ πίσω, το μικρό spolier στην οροφή παράγει 20 κιλά κάθετηςδύναμης στην ίδια ταχύητητα. 

Τέλος, στο εσωτερικό η AC Schnitzer τοποθέτησε το αγωνιστικό τιμόνι της, ενώ όλες οι επιφάνειες επενδύνονται με δέρμα Nappa και μαύρο Alcantara. Tα paddles για την αλλαγή των σχέσεων είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο, όπως και τα πετάλια, καθώς κι άλλα μικρά σημεία ανά την καμπίνα.