Alfa Romeo: Ένας θρυλικός αριθμός επιστρέφει για την ονομασία του νέου supercar


Το supercar της Alfa Romeo βρίσκεται καθ' οδόν κι η ονομασία του έχει ήδη επιβεβαιωθεί, με τους Ιταλούς να ετοιμάζονται για «καυτή» επιστροφή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/7/2023

Η Alfa Romeo επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ότι το νέο της supercar θα αποκαλυφθεί στις 30 Αυγούστου, όμως κανείς δεν γνώριζε μέχρι τώρα την ονομασία του μοντέλου. Πολλά ρεπορτάζ ανέφεραν ότι το νέο δημιούργημα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα λέγεται 6C, αφού η ίδια η Alfa Romeo είχε δημοσιεύσει ένα teaser που έκανε νύξη προς αυτήν την κατεύθυνση, όμως όλα δείχνουν ότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά

Σύμφωνα με το Autocar οι Ιταλοί σκοπεύουν να ονομάσουν το νέο supercar '33', αποτίωντας φόρο τιμής στην εμβληματική 33 Stradale από το μακρινό 1967. Βέβαια, κι οι λεπτομέρειες του περιορισμένης έκδοσης μοντέλου θα είναι σχετικές με αυτόν τον αριθμό, αφού μόλις 33 μονάδες θα κατασκευαστούν κι η τελική ταχύτητα θα ανέρχεται στα 333 km/h. Το κόστος του αναμένεται να ξεπεράσει τα 1 εκατ. ευρώ, αποτελώντας ένα από τα πιο ακριβά εγχειρήματα της Alfa Romeo.

Πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο με ΜΕΚ της Alfa Romeo, με τον Imparato να δηλώνει ενθουσιασμένος για την πρεμιέρα του: «Αυτό το πρότζεκτ είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, εμπνευσμένο από μία τολμηρή ομάδα που ήθελε να πετύχει κάτι ξεχωριστό.»

Ο Imparato είχε επίσης δηλώσει ότι το μοντέλο είναι ήδη sold out, με την εταιρεία να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την πορεία του, πολύ πριν την αποκάλυψη. Σύμφωνα με τον CEO, η 33 θα «συμβάλλει στο DNA της φίρμας» κι ότι θα έχει στοιχεία από παλαιότερα, κλασικά μοντέλα της Alfa Romeo.

Το νέο supercar θα φέρει μία πιο ισχυρή έκδοση του twin-turbocharged κινητήρα χωρητικότητας 2,9 L της Giulia Quadrifoglio, ο οποίος θα αποδίδει περισσότερους από 550 PS. Ο Imparato επιβεβαίωσε ότι η 33 δε θα είναι ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για την πίστα κι ότι θα μπορεί να οδηγείται κανονικά και στον δρόμο.