H Αlfa Romeo ετοιμάζει νέες Giulietta και 4C


Mετά την ανανέωση της γκάμας με την Giulia και κυρίως με την Stelvio η Alfa Romeo συνεχίζει τα σχέδιά της και για τα υπόλοιπα μοντέλα της. 
 

  • 1/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑLFA ROMEO

Καθώς η Giulia και η Stelvio έχουν πάρει τον δρόμο τους, και την Alfa Romeo να ετοιμάζει ένα ακόμα μεγαλύτερο SUV, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για την ανανέωση δύο πολύ σημαντικών μοντέλων της ιταλικής εταιρίας.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της εταιρίας Roberto Fedeli αυτό θα μπορούσε να αφορά ένα αυτοκίνητο στο C-Segment, δηλαδή τη νέα Giulietta και ένα σπορ μοντέλο, προφανώς το 4C.

H Giulietta θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μία πιο κοντή έκδοση του πλαισίου της Giulia για διατήρηση του κόστους χαμηλά. Αυτό θα σήμαινε βέβαια ότι θα είχε την κίνηση πίσω, κάτι που μόνο η BMW 1 έχει σ' αυτή την κατηγορία. 

Σε κάθε περίπτωση όμως η Alfa Romeo χρειάζεται απεγνωσμένα ένα τέτοιο μοντέλο σ' αυτή την κατηγορία, αν θέλει να επιβώσει πέρα από την όποια επιτυχία της Stelvio. Πολύ περισσότερο όταν σε αρκετές αγορές του κόσμου, και ιδίως στην Ευρώπη έχει συνδέσει το όνομά της με αυτά τα αυτοκίνητα, όπως την Delta για παράδειγμα.

Σε ότι αφορά το 4C όλα βρίσκονται ακόμα πάνω στο τραπέζι, καθώς η εταιρία θέλει να εξασφαλίσει ένα μέλλον με μεγαλύτερη διάρκεια για το συγκεκριμένο όχημα. Με την απειλή πλέον της Alpine οι μηχανικοί της Alfa Romeo μελετούν όλα τα ενδεχόμενα, από μία απλή μετεξέλιξη του υπάρχοντος μοντέλου, έως και την εκ βάθρων αλλαγή του, με νέο πλαίσιο και νέους πιο δυνατούς κινητήρες.

Όπως και να έχει πάντως, η Alfa Romeo δεν μπορεί να παραμείνει μόνο στην γκάμα των Giulia-Stelvio και τουλάχιστον για την αγορά της Ευρώπης θα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες της. Και  μια πισωκίνητη Giulietta είναι ίσως το καλυτερο νέο που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό.