Η Alfa Romeo MiTo επιστρέφει!


Η δεύτερη γενιά της Alfa Romeo είναι εκείνη που θα ολοκληρώσει το μεγάλο come back της μιλανέζικης φίρμας στην ευρύτερη κατηγορία των hatchbacks, η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή απουσιάζει από τα superminis.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: RAFAEL CORAZZA
  • 1/11/2019

Λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα ενός νέου γύρου συζητήσεων για το μέλλον της Alfa Romeo Giulietta, η μιλανέζικη φίρμα επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή τα σκίτσα που αποκαλύπτουν την επόμενη ημέρα ενός μικρότερου σε διαστάσεις hatchback.

Και όταν λέμε μικρότερο εννοούμε φυσικά την Alfa Romeo MiTo η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την εμπορική της πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα αντικαταστάτης.

Τα εντυπωσιακά σκίτσα αυτήν τη φορά ανήκουν στον Rafael Corazza, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη σχεδιαστική «προίκα» του αυτοκινήτου, διατηρώντας αρκετά από τα στοιχεία που είχαμε συναντήσει και στην πρώτη γενιά του.

Το προτεταμένο ρύγχος, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα σταγόνας, οι έντονοι «ώμοι» του πίσω τμήματος και το «σβήσιμο» της οροφής στην τρίτη πόρτα είναι μερικά από αυτά.

Ακόμα και οι ζάντες αλουμινίου μοιάζουν να αποτίνουν φόρο τιμής στο ένδοξο σχεδιαστικό παρελθόν της μιλανέζικης φίρμας, παραπέμποντας σε προτάσεις που έχουν αφήσει το δικό τους σχεδιαστικό στίγμα.

Σε κάθε περίπτωση, η συγχώνευση του ιταλικού ομίλου FCA με εκείνον της PSA δίνει άλλη πνοή στα μελλοντικά πλάνα της Alfa Romeo και πρόσβαση σε μια παλέτα τεχνολογιών που αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάκαμψη της μιλανέζικης φίρμας.