Η Alfa Romeo θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή της μέχρι το τέλος του 2023


Στόχος της Stellantis είναι να διπλασιαστεί η παραγωγή της Alfa Romeo μέχρι το 2023, προκειμένου να μεταμορφωθεί από μία «συναισθηματική» φίρμα σε μία επιτυχημένη εμπορικά εταιρεία. 

  • 8/7/2022

Μετά την απόσυρση της Giulietta, η Alfa Romeo έχει πλέον μόνο τις Giulia, Stelvio και Tonale στη γκάμα της, με την τελευταία να φαίνεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Autocar ο Damien Dally, διευθυντής της Stellantis στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε γνωστό ότι η Alfa Romeo στοχεύει να εισέλθει σε πιο δυναμικά τμήματα της αγοράς, διπλασιάζοντας την παραγωγή της μέχρι και το τέλος του 2023. 

Η εταιρεία έχει στα σχέδια της την κυκλοφορία της Brennero μέσα στο 2024, αλλά και ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος το 2025, με στόχο την ολοκληρωτική εξάλειψη των κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2027.

Τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της Alfa Romeo, Giulia και Stelvio, θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν με κινητήρες βενζίνης αλλά και ντίζελ, πριν η εταιρεία στραφεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση. Έχει γίνει γνωστό ότι η επόμενη γενιά sedan θα είναι βασισμένα στην STLA Large πλατφόρμα της Stellantis και θα προσφέρουν περίπου 800 km αυτονομίας, αλλά και ταχύτατους χρόνους φόρτισης.

Ο Dally είπε επίσης ότι δεν είναι απίθανη η επιστροφή της Alfa Romeo στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων, αλλά προέχουν άλλα πιο σημαντικά projects, όπως η εισαγωγή της εταιρείας σε μεγαλύτερες αγορές καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξή της.

Συνέχισε λέγοντας ότι, λόγω της ιστορίας και της δυναμικής της, η Alfa Romeo θα πρέπει να στοχεύει να πουλάει οχήματα που ξεπερνούν τις 170.000€ και γιατί όχι να φτάνουν μέχρι και τις 600.000€. Πριν φτάσει όμως σε αυτό το σημείο η φίρμα θα πρέπει να μπορέσει να λανσάρει μια σειρά από μεγάλα και πολυτελή οχήματα που θα τοποθετούνται πιο ψηλά από τις Giulia και Stelviο.