Η Alfa Romeo Tonale αποκαλύπτεται στις 8 Φεβρουαρίου! (Video)


Αναμονή τέλος για την αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης νέας Alfa Romeo Tonale, αφού όπως ανακοίνωσε η ιταλική φίρμα θα παρουσιαστεί επίσημα στις 8 Φεβρουαρίου.

  • 25/1/2022

Ήρθε η ώρα για την επίσημη αποκάλυψη της νέας Alfa Romeo Tonale, καθώς όπως ανακοίνωσε η AlfaRomeo το νέο compact SUV της θα αποκαλυφθεί επίσημα και θα το δούμε για πρώτη φορά στην τελική του μορφή στην διαδικτυακή παρουσίαση υπό τον ελληνικό τίτλο «LaMetamorfosi», που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Η νέα Alfa Romeo Tonale είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα και πολυσυζητημένα μοντέλα της μιλανέζικης φίρμας και οι φίλοι της AlfaRomeo την περιμένουν με ανυπομονησία. Και όχι άδικα, καθώς από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο εντυπωσίασε με τις αναλογίες της.

Οι επιλογές κινητήρων της νέαςTonale σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα ξεκινούν στη βάση της  γκάμας με έναν ντίζελ 1,6 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους, ενώ όλες οι εκδόσεις βενζίνης θα είναι υπερτροφοδοτούμενες, με το 4κύλινδρο σύνολο να αποδίδει 130 ή 160 ίππους και με την βοήθεια ήπιας υβριδικής τεχνολογίας MHEV.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το plug-in υβριδικό σύνολο θα έχει απόδοση 240 ίππων και μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Οι αριθμοί απόδοσης του υβριδικού μοντέλου είναι πανομοιότυποι με το JeepCompass4xe, αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις PHEV της Tonale δεν θα είναι απαραίτητα ίδιες σε απόδοση.

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα Tonale θα έχει μήκος 4.528 χιλιοστά, με το πλάτος να φτάνει τα 1.835 χιλιοστά και το ύψος τα 1.604. Οι διαστάσεις της νέας Tonale την τοποθετούν σαφώς πιο χαμηλά από τη Stelvio, ενώ το μεταξόνιο θα φτάνει τα 2.636 χιλιοστά.

Το εμπορικό λανσάρισμά της νέας  Alfa RomeoTonale είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο.