Η Alfa Romeo Tonale με σήματα της Dodge!


Το επερχόμενο SUV της Dodge, το Hornet που έρχεται 2023 διέρρευσε στο διαδίκτυο και προς έκπληξη όλων μοιάζει με μία rebadged Alfa Romeo Tonale.

  • 21/2/2022

Η εικόνα (screenshot) προέρχεται από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ανάρτηση στα social media και συγκεκριμένα στο Facebook και φαίνεται να μας δίνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση. Η πρώτη ματιά στο Dodge Hornet που έρχεται το 2023 μας αποκαλύπτει ότι το SUV της Dodge είναι μια Alfa Romeo Tonale με τα σήματα της αμερικάνικης εταιρείας.

Αργότερα, το βίντεο διαγράφηκε από τη σελίδα της Alfa Romeo Club Italia, αλλά πριν από αυτό αρκετοί πρόλαβαν την λήψη των screenshot που δείχνουν μια πλάγια όψη του μπροστινού μέρους του αμαξώματος.

Η φωτογραφία βέβαια δεν μας δίνει μια ξεκάθαρη ματιά στην πρόσοψη, αλλά μπορούμε να δούμε ένα ζευγάρι αεραγωγών στο καπό, ενώ στη μάσκα απουσιάζει ο θυρεός με το σήμα της Alfa. Οι προβολείς φαίνονται διαφορετικοί και διαθέτουν πορτοκαλί φλας, ενώ το σχήμα της κάτω γρίλιας φαίνεται επίσης αλλαγμένο.

Είναι ενδιαφέρον ότι στο υλικό που διέρρευσε φαίνεται καθαρά το αυτοκίνητο να πατά στις χαρακτηριστικές ζάντες 20 ιντσών με τις πέντε οπές της Tonale, οι οποίες σίγουρα δεν θα υπήρχαν στην υλοποίηση του μικρού SUV με τα σήματα της Dodge.

Περνώντας στο εσωτερικό, αυτό μοιάζει να έχει μεταφερθεί σχεδόν 100% αυτούσιο από την Tonale. Υπάρχει βέβαια καμουφλάζ που καλύπτει τους εξωτερικούς αεραγωγούς, αλλά οι κεντρικοί αεραγωγοί, ο επιλογέας του κιβωτίου, η κονσόλα, η οθόνη αφής του συστήματος infotainment και το τιμόνι φαίνονται πανομοιότυπα με την Tonale. Μπορούμε επίσης να δούμε το ίδιο διαμορφώσιμο σύμπλεγμα του πίνακα οργάνων με την οθόνη TFT στο κέντρο, αν και η γραμματοσειρά των ίδιων των καντράν είναι διαφορετική. Αυτό που λείπει είναι τα paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι στο στιλ της Alfa και φαίνεται ότι το κάλυμμα του πίνακα οργάνων δεν έχει το σχήμα Canochialle των διπλών φουσκωμάτων που είδαμε στην Tonale.

Μένει λοιπόν να αποσαφηνιστεί αν αυτό είναι όντως το νέο Dodge Hornet που εξελίσσεται για την αμερικάνικη αγορά και αν η επιλογή να λανσαριστεί στις ΗΠΑ η νέα Tonaleμε τα σήματα της Dodge θα πλήγωνε το ίματζ της Alfa Romeo.

Η Stellantis έχει δηλώσει ότι θέλει να παρουσιάσει την Alfa ως premium μάρκα και ήδη σύμφωνα με το σχεδιασμό της ιταλικής εταιρείας, στην αγορά των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει η Tonale με κινητήρα των 2,0 λίτρων και 275 PS και με την ύπαρξη τετρακίνησης. Οι φήμες λένε πως το μοντέλο της Dodge θα μπορούσε να έχει λιγότερο ισχυρούς κινητήρες και επομένως να πωλείται σε χαμηλότερες τιμές.