Η Alfa Romeo Tonale στην υπηρεσία του Νόμου - Το νέο «όπλο» των καραμπινιέρι (photos)


Η Alfa Romeo Tonale γίνεται το πρώτο SUV που εντάσσεται στα περιπολικά του αστυνομικού σώματος της Ιταλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 29/6/2023

Έχοντας ήδη καταχωρήσει μία αρκετά μεγάλη παραγγελία 1.000 μονάδων της Alfa Romeo Tonale από τον περασμένο Ιανουάριο, η ιταλική αστυνομία ξεκίνησε να παραλαμβάνει τα πρώτα αυτοκίνητα. Πρόκειται για 400 μονάδες που έχουν ντυθεί με τα χρώματα των περιπολικών των αστυνομικών δυνάμεων κι αναμένεται αμέσως να πιάσουν δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, θα ενταχθούν στη μονάδα Άμεσης Δράσης, υποστηρίζοντας τις Alfa Romeo Giulia AT8 που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Ιταλίας, προκειμένου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η αποδοτικότητα κι η άμεση ανταπόκριση των Carabinieri.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας εκπρόσωπος της κατηγορίας C-SUV εντάσσεται στην ομάδα οχημάτων άμεσης δράσης. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να βελτιώσει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα των αστυνομικών, ενώ θα αυξηθεί κι άνεσή τους μέσα στα οχήματα, ειδικά μεγαλύτερες βάρδιες.

Η έκδοση της Tonale που παραδόθηκε στην αστυνομική διεύθυνση είναι εξοπλισμένη με έναν υβριδικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 L, ο οποίος συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων TCT των 7 σχέσεων. Φυσικά, όλα τα οχήματα έχουν «ντυθεί» στα χρώματα της μονάδας στην οποία θα υπηρετήσουν, δηλαδή κόκκινο και μπλε, με λευκή οροφή, ενώ έχουν γίνει μερικώς αλεξίσφαιρα για την προστασία των αστυνομικών. Εκτός αυτού, έχει τοποθετηθεί κλωβός για τη μεταφορά κρατουμένων, μία σειρήνα και φανός με μπλε LED φώτα που αναβοσβήνουν.

Στο εσωτερικό, υπάρχει χώρος για αλεξίσφαιρα γιλέκα, φακούς υψηλής ορατότητας, πυροβόλα όπλα και άλλα, αφού έχουν γίνει οι κατάλληλες τροποποιήσεις στην καμπίνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Alfa Romeo και Carabinieri συνεργάζονται, αφού η πρώτη τους σύμπραξη έγινε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προσέφερε στην αστυνομία την 1900 M 'Matta' το 1951, ενώ έναν χρόνο αργότερα κατέγραψε η έκδοση 1900 sedan. Για τη δεκαετία του '60 ήρθε η Giulia, η οποία παρέμεινε στο πλευρό των Ιταλών αστυνομικών από το 1963 μέχρι το 1968. Έπειτα, η συνεργασία συνεχίστηκε με τις Alfetta, 90, 75, 155, 156 και 159, αλλά και μέχρι την Giulia Quadrifoglio.