Η Amazon αγοράζει τα ρομποταξί της Zoox


ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ZOOX ΕΝΑΝΤΙ 1,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η AMAZO, ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

  • 27/6/2020

Έναν νέο παίκτη απέκτησε η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικότερα εκείνος ο κλάδος που ειδικεύεται στην τεχνολογία της αυτόνομης κίνησης οχημάτων.

Ο λόγος για την Amazon, η οποίο προχώρησε στην εξαγορά της αυστραλιανής Zoox ξοδεύοντας για τον σκοπό αυτόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Zoox αποτελεί μια startup εταιρεία που ειδικεύτηκε στην εξέλιξη τεχνολογιών γύρω από την αυτόνομη κίνηση οχημάτων με απώτερο σκοπό την κατασκευή ηλεκτροκίνητων ρομποταξί τα οποία θα κινούνται χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού.

Παρά την εξαγορά της από την Amazon του Jeff Bezos, η Zoox θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της ως μια ξεχωριστή εταιρεία, δίνοντας συνέχεια στην εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων.

Η Ζοοx ιδρύθηκε το 2012 από τον Kentley Klay και τον Jesse Levinson, γιο του προέδρου της Apple, Arthur Levinson.

Φυσικά η εξαγορά μιας εταιρείας που ασχολείται με την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον Elon Musk, o  οποίος δήλωσε μέσω του αγαπημένου κοινωνικού δικτύου ότι Jeff Bezos τον αντιγράφει.