Η ανανεωμένη BMW X1 μπαίνει στην πρίζα!


Μία ακόμα έκδοση έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της ανανεωμένης BMW X1, εισάγοντας το βαυαρικό crossover στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/9/2019

Μπορεί το πρόσφατο φρεσκάρισμα των σχεδιαστικών και εξοπλιστικών προδιαγραφών της BMW X1 να πέρασε απαρατήρητο, δεν συμβαίνει το ίδιο ωστόσο στην περίπτωση της plug-in υβριδικής έκδοσης που εντάχθηκε εσχάτως στην γκάμα του βαυαρικού crossover.

Η τελευταία φέρει τα διακριτικά xDrive 25e τα οποία υποδηλώνουν την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα καθώς και της μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Αναλυτικότερα, η BMW xDrive 25e εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου και με ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 ίππων.

Οι 125 ίπποι και τα 220 Nm ροπής του βενζινοκινητήρα μεταφέρονται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων στους μπροστινούς τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους τροχούς του πίσω άξονα διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα… υβριδικό σύστημα τετρακίνησης.

Η συνδυαστική απόδοση του plug-in υβριδικού συνόλου φτάνει τους 220 ίππους και τα 385 Nm ροπής, γεγονός που επιτρέπει στην BMW X1 να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα.

Με τη σειρά τους, οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου με τις οποίες εφοδιάζεται η BMW xDrive 25e εξασφαλίζουν αυτονομία 50 χιλιομέτρων διαθέτοντας ενεργειακή χωρητικότητα 9,7 kWh.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος αποσκευών του βαυαρικού SUV ξεκινά από τα 450 λίτρα, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης των 55 λίτρων εξαιτίας της προσθήκης των επιπλέων τμημάτων του υβριδικού συνόλου.